Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új gépet vegyek vagy, esetleg...

Új gépet vegyek vagy, esetleg ezt fejlesszem (ha lehet), vagy mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kezdem az elejéről: Még tavaj vettem egy IBM mini pc-t ezzel a konfiggal:

-Intel Celeron 430, 1800 MHz (9 x 200)

-Alaplap neve: Lenovo ThinkCentre M55

-2,5 GB DDR2 ram (Alapból 500 MB volt, később vettem bele még 2 GB-ot)

-Intel(R) Q965/Q963 Express Chipset Family (384 MB) Intel GMA 3000

-DirectX: 11.0

-80 GB, 7200 RPM, SATA-II

A processzorról rögtön lejön hogy gagyi. Benéztem, az E430 ról azt hittem hogy E4300, ugyanaz az órajel, csak az utóbbi 2 magos és nem celeron.

Eredetileg a tervem az volt hogy veszek bele egy erősebb videókártyát és processzort és akkor lesz egy olyan középerős gépem. Azonban mivel ez egy kis kompakt gép, nem hiszem hogy lehet bele rakni másmilyen videókártyát. Viszont nemrég találtam a neten egy "megoldást" ami EGPU névre hallgat és a lényege hogy kívülről lehet a géphez videókártyát kapcsolni. Ez elég bétának tűnik egyenlőre.

A napokban felmerült annak a lehetősége hogy eladom és veszek egy ennél erősebb gépet AMD alkatrészekból, "mert az olcsó". 55 Ezer forintot tudnék rá MAXIMUM költeni, sőt talán kevesebbet, de úgyterveztem hogy először az alapokat és később bővítgetem. Egy barátommal már össze is állítottunk egy lehetőséget:

Gigabyte F2A55M-DS2 alaplap

AMD Athlon II X2 370K

MSI R6450 2GD3/LP 2048MB DDR3

Meg persze a HDD, ram, stb. de az most nem fontos.

Ha nagyon árszűkébe jönnék ki először egy gyengébb processzorra gondoltam és később egy ilyet.

Persze hogy semmi ne legyen jó azért felmerült rengeteg probléma, lesz e egyáltalán erre pénzem, el e tudom adni a mostani gépem és a többi. Ráadásul pont a játék célra vettem egy XBOX 360-at nemrégiben. Ezért az se biztos szükségem van e olyan "erős" gépre.

Mit ajánlotok? :D

2014. jún. 23. 02:46
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segítettetek. Végül elmentem egy számítógépeshez, akihez mindig menni, szoktam ő fogja nekem megcsinálni. Ha ő megcsinál valamit azzal nem lesz gond :D
2014. jún. 24. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!