Nagyon meleg a processzor! MIT CSINÁLJAK? Lapot cseréltem tegnap egy Asrock z77 extreme 4-et és alapjáraton az i7 3770 60-70 fokos! Pasztázni nem pasztáztam mert még volt rajta egy "kevéske".
"Pasztázni nem pasztáztam mert még volt rajta egy "kevéske". "
Akkor valószínűleg nem érted a pasztázás lényegét. A paszta csak a hőátvitelt segíti, mivel két tökéletes sima felület nincs, a paszta kitölti ezeket a mikroszkopikus tereket és így jelentősen javul a hőátvitel.
A használt paszta azért nem jó, mert az már egyszer megkötött, alkalmatlan arra hogy a hézagokat kitöltse, sőt további hézagokat csinál.
Hűtő felhelyezésnél tehát alap, hogy a felületről alaposan letörjük az előző pasztaréteget és teljesen újat vigyünk fel.
Az is gond lehet, ha a ház nem szellőzik megfelelően. Ilyen melegben nagyon megülhet a meleg levegő benne.
Másrészről én egy i7-hez tuti komolyabb hűtőt vettem volna.
60-70 fok még teljesen jó.
De ha egyszer leveszed a hűtőt, nem szabad a régi pasztával visszarakni, mint ahogy előttem is írták, a lényege, hogy a rések kitöltésével jobb hővezetést biztosítson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!