Mitől lehet ez? [LENTEBB KIFEJTVE]
(légy szíves a végét is olvassátok el, különben félreértitek)
Van egy floppy-m, és azon van egy driver fájl, konkrétabban "MODE.COM" néven, 24 KB körül. (Gondolom ismerős, a karakterlapot lehet vele állítani DOS-ban)
A fájlal Windows alól semmit nem tudok kezdeni, nem tudom másolni, se megnyitni, se semmit. Olyan szinten nem tudok fele mitkezdeni, hogy pl. a HxD Hex Editor (Mael Hörz féle) teljesen megőrül tőle, majd kifagy, olyan szinten, amit még sohase csinált.
Ha meg akarom nyitni, akkor egy Win32 ablak ugrik fel, "not a valid Win32 application." szöveggel, pedig teljesen DOS-ra írt COM fájlról van szó.
Ha TeraCopy-val akarom másolni, akkor 1-2 perc után "Invalid access to memory location" hibát ad, amit szintén nem értek, mert itt fix tárhelyről van szó, fogalmam sincs, hogy hol történhetne itt nemlétező szektorra való hivatkozás.
Ami viszont a lényeg, hogyha DOS-ból boot-olok a floppy-ról, akkor a driver teljesen működőképes, és ugyanígy minden más is működik/boot-ol a floppy-ról (MS-DOS 6.22) alatt.
Szóval én a lemezhibát kizárnám.
Gondolom még a FAT táblában történhettek huncutságok - amiről fogalmam sincs, hogy hogy történhetett volna -, de ami a vicc, hogy pont valami megoldást kerestem pont mostanában ilyen jellegű, de direkt másolásvédelmi cuccra, és mit nem odaadtam volna érte, hogy ilyet tudjak csinálni...
Aztán BUMM, itt van ez, de fogalmam sincs, hogy hogy történt.
?:(
Valaki ehhez tud valamit hozzászólni?
Ha esetleg valaki vállalkozna rá, szívesen feltöltöm majd a floppy tartalmát képfájl formájában, ott akkor a FAT tábla is benne lesz.
Viszont most még egy éjszakám van arra, hogy befejezzem a dolgozatom rajta és holnap leadjam, úgyhogy egyenlőre csak a kérdést tudtam röptében leírni.
Szóval valakinek ötlete? - így elmondásból
Azóta kipróbáltam, hogy ugyanazzal a HxD Hex Editor-al megnyitottam a floppylemezt fizikai meghajtóként (tehát az első szektortól az utolsó szektorig nézve), és soronként az első 100 szektort végiggörgettem.
Gondolom, hogyha pont egy fizikailag hibás szektor lenne a FAT tábla környékén, és az okozta volna ezt, akkor itt minimum megakadt volna valahol - azok után, hogy amikor magát a fájlt akartam megnyitni, egyszerre teledobálta az egész képernyőt vagy 200 hibaüzenettel, majd "végre" lefagyott és kilépett, amit még tényleg soha nem csinált -, de semmi ilyesmi nem volt.
Utána meg kipróbáltam azt is, hogy az egész lemezről csináltam egy képfájlt ('Floppy Image 2.2'-vel), és itt sem volt semmi, gördülékenyen kiírt mindent az utolsó bájtig.
Ezek után én, mint már mondta említettem, de akkor még nem volt bizt + biztosíték rá) - lemezhibát, fizikai hibát én kizárnám.
Viszont akkor MI OKOZHATJA EZT??!!
Nagyon érdekelne, mert pont erre a floppy-ra akartam egy másolásvédelmet. Tényleg, nem viccelek, komolyan mondom, én erre akartam egy ilyen direkt másolásvédelmet, hogy ne lehessen a fájlokat másolni, és most tessék : a sors iróniája.
Kérem, akinek van ötlete a dologhoz, írjon!!!
Ja, és egyébként az illetékes fájlról azt látja a Windows, hogy hány bájt, ha a tulajdonságok fült megnyitom, akkor ott nincs baj.
Ezzel szemben viszont a TeraCopy már ezt se látta, az -1 bájtot írt (ami ugye hülyeség).
Szóval most még inkább tele vagyok kérdőjelekkel!
Most azt is kipróbáltam, hogy letöröltem az eredetit, és a helyére próbáltam tenni egy másik fájlt ugyanazzal a névvel (MODE.COM)
Az eredetit letörölni engedte, viszont szerinte még mindig van ott ugyanezzel a névvel egy 0 bájtos fájl, amit viszont sehogy sem enged felülírni (legalábbis Windows-ból). :O
?:O?
Na ez most már tényleg érdekelne!!!
Nem mint zavaró tényezőt, a fájlt egyébként is átneveztem volna, minden más tökéletesen működik.
Viszont ez az eset most nekem tippet adott a másolásvédelemhez, de fogalmam sincs, hogy hogy tudnám leutánozni ezt az esetet. :(
Gondolom azt kéne megoldanom, hogy ilyet tudjon a lemezem, hogy a fájlrendszerbe manuálisan több bejegyzést is felveszek ugyanarra a fájlnévre hivatkozva. A gond csak az, hogy fogalmam sincs, hogy tudnék ilyesmit beleírni a fájlrendszerbe.
Persze tudom, ez se lenne tökéletes másolásvédelem, mert ha mást nem, a szektoronként ugyanúgy ki lehet "varázsolni" a fájlt, vagy CD alatt bootol be dosba, és ott másolja... szóval ezer féle módja lenne egy ilyen másolásvédelem áthágására, viszont a laikusokat legalább elilyesztené ;) =D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!