Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Azt hogy kell érteni, hogy a...

Azt hogy kell érteni, hogy a videókártya a memória RAM-ból szed ki saját teljesítményére? És ez integrál meg dedikált videókártyánál is van?

Figyelt kérdés
2014. jún. 17. 23:27
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Csak az integráltnál, amennyiben nincs vga a gépben. Ezért ilyen esetben célszerű több ramot tenni a gépbe.
2014. jún. 17. 23:30
 2/10 anonim ***** válasza:
igen, a rendszermemóriából ( RAM-ból ) csíp le ... nekem notebookom van integrált videókarival, és 4 giga rammal, és a win7 szerint csak 3,84GB ramom van mert 128MB-ot lecsíp a vramnak...
2014. jún. 17. 23:35
 3/10 A kérdező kommentje:
De a videókártya hogyhogy levesz a ramból?
2014. jún. 17. 23:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Mivel a gpu-t a processzor tartalmazza ezért nem rendelkezik saját memóriával, amire a videóvezérlőknek is szüksége van ( lásd vga-k 1-2GB-osak,vagy több ) ezért a gépben található memóriát kell erre használnia.
2014. jún. 18. 00:04
 5/10 anonim ***** válasza:

..és ezt nevezzük vram-nak, vagyis virtuális memóriának.

Ez kimaradt.

2014. jún. 18. 00:06
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát nem nagyon értek hozzá,elmagyaráznátok? A processzor tartalmazza a videókártyát?
2014. jún. 18. 00:18
 7/10 ThodEE GoD ***** válasza:

Ha integrált VGA van a gépben akkor vagy az alaplapra van integrálva vagy a processzorban attól függ mennyi idős, ezek nem rendelkeznek saját memóriával ezért a rendszer memóriából kapják a számukra szükséges helyet amit BIOSban lehet állítani 64-2048Mb közt jellemzően.

Diszkrét videokártyák saját rammal rendelkeznek régiek 32-512Mb újabbak 1-8Gb Vrammal, helyesen mondva Videórammal aminek a típusa GDDR3 vagy GDDR5.

Ha ezek után sem tiszta a kérdésedre a válasz akkor túl sok alapismereted hiányzik a megértéséhez ;)

2014. jún. 18. 00:42
 8/10 anonim ***** válasza:

A dedikált kártyák is használhatják az alaplapon lévő RAMot...

A notebookomon egyszer észrevettem, hogy a meglévő 2 GB mellé még közel 2 GB-ot "kölcsön kért". Ne kérdezzétek, hogy miért kellett...

2014. jún. 18. 09:11
 9/10 anonim ***** válasza:

Ezt a neten találtam, ha valaki kételkedne:

[link]

2014. jún. 18. 09:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Már értem,köszi :)
2014. jún. 18. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!