Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen videokártyát vegyek?...

Milyen videokártyát vegyek? (többi lent)

Figyelt kérdés

Olyan 30e (max 35e) szánnék rá. Csak Gigabyte terméket adjatok légszi!

Gépem:

Intel Quadcore Q6600 (proci)

Gigabyte P35-DS3L (alaplap)

4Gb ram

Nvidia Geforce 210 (Vidikari jelenleg)

Én elsősorban ezekre gondoltam:

[link]

[link]

[link]

Ebben azt nem értem, hogy utolsó 2nek 2gb ddr5 ramja van míg az elsőnek csak 1gb és az drágább.[ezért is kérem a segítséget]

Jah és ha lehet olyat adjatok amint a "gagyi monitornak" is van kimenet (kék színű) Monitor vásárlását későbbre teszem. [D-subbos is jöhet de csak akkor ha tényleg jobb mint mondjuk egy másik amin van a kék-sub is]

Válaszokat előre is köszi!

2014. jún. 16. 23:35
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Szal e kettő közül azt mondod inkább legyen a 260x mert olcsóbb?

[Mondjuk +3ezer még a nem a világ vége főleg hogy nagyon jó ideig nem akarok venni vidikártyát max procit/alaplapot a gépe azt is csak maaaajd]

Tesz-ben volt hogy 260x jobb volt de szerintem a többjét 750 nyerte szal tuti nem lenne az jobb mint 260x?

Ezt valaki elmagyarázná nekem?

"Hogy lehet jobb bizonyos téren a x750 mikor az "csak"

GPU órajel: 1033 MHz

GPU turbo órajel: 1111 MHz

Memória órajel: 5400 MHz

Ellenben a 260x

GPU órajel: 1100 MHz

GPU turbo órajel: 1188 MHz

Memória órajel: 6500 MHz

Most az én kis paraszti eszemmel "nagyobb szám jobb" de teszt alapján mégsem XD

[Am ugye nincs olyan hogy ha ezt a GB csinálta akkor "gyengébb" vagy stb ugye?]

(Illetve nekem GB bevált szal asus nem kell... talán majd egyszer most nem)

Jah és köszi a válaszokat mindenkinek ment a zöld

2014. jún. 18. 11:20
 12/21 Stark2000 ***** válasza:

Én most főként iPon-os árakat viszonyítottam, és azért mondtam hogy "majdnem" (!) 8e forinttal drágább.

GTX750TI: [link]

R7 260X: [link]

Mondjuk ezek között sincs 8e forintos árkülönbség, de most ne ezen legyen a fennakadás.

És ne a 2gb-os verziót vedd az R7 260X-ből ha amellett döntenél. +1gb vrammal nem tud mit kezdeni (akár csak az én GT640-es kártyám), és így spórolsz is. Ha FullHD felett játszol akkor kell több vram.. Szóval inkább 1gb-os verziót vegyél; [link] , [link] , [link] . Ezek közül az ASUS-nak van a legjobb hűtése (halkabb, hatékonyabb), MSI-be pedig nincs PCX-en 1gb-os verzió R7 260X-ből.

És azt vedd figyelembe, hogy a Gigabytenak az ASUS-hoz, MSI-hez és Sapphire-hez képest rosszabb a hűtése, ezért lehet olcsóbb a 750TI. Mert pl: a TF hűtés MSI-nél 40e forint..

A Gigabytenak talán a hűtése "gagyibb" mint a többié, de nem gyengébb. A gyártó ugyan az, csak a kiadó még hozzádobja az egyedi hűtését és néha húz egy kicsit az órajeleken. De általában mindegyik ugyan olyan chipsettel ellátott kártya ugyan azt tudja.

Ezt az órajeles kérdést én sem értem mai napig..

2014. jún. 18. 11:39
 13/21 anonim ***** válasza:

[link]

Ez ugye 40K.

[link]

Ez 44K. Mérföldekkel erősebb az összestől. Mi több 256bites és az nagy előny. Én R7 265-öt vennék.

2014. jún. 18. 11:56
 14/21 A kérdező kommentje:

Vram? nem 2gb ddr5 van benne? vagy mi a tosz az?

-------------------------

Drága Polar-Bear azt megszoktam hogy mindenki Asus-t linkel én meg kereshetem utána gigabyte verziót, de legalább annyit olvass bele hogy mennyi pénzt szánok rá max...

2014. jún. 18. 14:14
 15/21 Stark2000 ***** válasza:

R7 260X be 1gb ram elég, 2gb-os verzió hulladék. De az 1gb DDR5-ös.

GTX750TI-ből pedig tudtommal nincs 1gb-os verzió, szóval abból pedig kénytelen vagy a 2gb-osat venni, de az is DDR5-ös.

2014. jún. 18. 15:09
 16/21 A kérdező kommentje:
De nem vágom miért lenne rosszabb legtöbb játék már 2gb ramot kér vidikariba abból is ddr5-öt
2014. jún. 18. 17:06
 17/21 Stark2000 ***** válasza:
Nem rosszabb, csak nem tudja azt a kártya kihasználni. Magyarul: Előbb fogy el a kártya ereje mint a vramja. Nem képes annyi vramot kezelni, és ezért pénzkidobás a 2gb-os. (kb. +3 - 4 - 5e forint a 2gb-os)
2014. jún. 18. 17:26
 18/21 anonim ***** válasza:
Valóban nem fogja tudni kihasználni a 2 GB VRAM-ot. Bőven elég lesz az 1 GB is, teljesen kitolni minden beállítást ezzel a kártyával úgysem tudnál. Ez a kártya kis felbontásra bőven elég.
2014. jún. 18. 20:23
 19/21 A kérdező kommentje:

" Nem képes annyi vramot kezelni"

Ez most egyelőre?

Mert ugye processzornál is az volt anno hogy "minek 4magos mikor nem is használja ki semmi" aztán később lettek

Bár akkor azt nem vágom hogy a játékok gépigényénél minek írják ki hogy 2gb?

pl: [link] ajánlottnál

Én olyan 1280x720-ben használnám

2014. jún. 19. 07:33
 20/21 Stark2000 ***** válasza:
Sajnos ez nem olyan... Amikor már a program/játék a processzor 4-edik magját is használja akkor abba még van úgymond "tartalék erő" . De mire valami felhasználná azt a +1gb vramot, addigra már a kártyába nem lesz tartalék... Full HD fölött játszol akkor érdemes lehet megvenni a 2gb-os verziót, de arra a felbontásra az 1gb bőven elég.
2014. jún. 19. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!