Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógép memória (RAM)...

Számítógép memória (RAM) bővítése?

Figyelt kérdés

Van egy Pc aminek a következő a felépítése!

Intel(R)

Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz

2.79 GHz, 504 MB RAM(ami gondolom 512)

Ennek a memóriáját szeretném feltolni 4GB RAM-ig!

Az érdekelne,hogy ami benne van azzal menne-e?

Ki bírná-e bővítés nélkül? Esetleg mennyi a max bővítése?

2014. jún. 14. 22:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Akkor mehet bele 4 Giga RAM?

Processzor ki bírná? Win 7 -ből elég a 32 bites?

mert akkor processzor miatt nem aggódok!

Legalábbis ha ki tudná használni a 4 gigát!

Legalább 3-mat kezeljen rendesen!

Vélemények?

2014. jún. 15. 13:59
 12/17 anonim ***** válasza:

Talán elég lenne a 32 bites windows is. Jó lenne tudni hozzá azt, hogy a videókártyád mennyi VRAM-mal rendelkezik. A 32 bites windows max 4 gb memóriát tud kihasználni, így ha egy 512mb rammal rendelkező videókarid van, akkor a most vásárolandó RAM-ból már csak 3,5 gb-ot tud hasznosítani, ha 1gb VRAM-od van, akkor 3gb RAM-ot tud hasznosítani és így tovább.

Emiatt jó lenne tudni hogy milyen videókártyád és alaplapod van.

2014. jún. 15. 15:51
 13/17 A kérdező kommentje:

Alaplap HP DC7100

Videokártya Integrált

2014. jún. 15. 16:04
 14/17 A kérdező kommentje:

Nekem a legfontosabb! 4 Giga RAM a mostani helyett!

4 Gigát ki is használja, de minimum 3-at

Lehetőleg 32 bites windows 7 (mert nem tudom,hogy a processzor támogatná-e a 64-est)

Ez lenne a célom!

2014. jún. 15. 16:11
 15/17 anonim ***** válasza:

HP szervizdokumentáció alapján:

-lehet bele 4 GB RAM-ot tenni

-32 bites a processzorod (Pentium 4 520), így nem is tudsz 64 bites Windowst telepíteni

-4 memóriaslot van az alaplapon, tehát mehet bele a 4x1GB (nyilván 512-est ki kell dobni

No és akkor továbbra is: mire akarod használni, hogy ennyire erőlteted ezt a 4 GB-ot? Nekem teljesen mindegy, hogy mit veszel, de ez kb olyan kérdés, mintha valaki Trabanthoz akarna sportváltót szerezni - érezni, hogy várhatóan nem érne vele célt. A géped ~2GB-ot használna ki reálisan, általános felhasználáshoz többmagos processzor, játékhoz meg főleg dedikált videokártya kéne. Amennyibe pedig (használtan) kerül a 4 GB DDR1 RAM, annyiból pedig jobb gépet is kapni.

2014. jún. 15. 19:22
 16/17 A kérdező kommentje:

A 2 Gigát kevésnek tartom még most is!

Legalább 3 Giga kell, hogy akadozás nélkül menjen !

Az eddigi tapasztalatom alapján 3 Giga a minimum,tehát annyit ki kell használni!

Gépet nem akarok egyenlőre venni!

Tehát adott egy gép

32 bit processzorral tehát 2 Gigát biztos kibír, többet lehet, de nem tudjuk, max 3 Gigát, 4 Gigát valószínű nem!

Viszont az alaplap gyártó oldalán 4 Giga szerepel.

Eleve,hogy DDR1 RAM, nem lesz olyan gyors 4 Gigával sem mint egy DDR3. Ezért erőltettem a 4 Gigát!

2014. jún. 16. 09:19
 17/17 anonim ***** válasza:

Akkor vegyél 4 GB-ot, nem fogok itt erősködni - de ebbe a gépbe továbbra is felesleges ennyit pakolni, mert az egész gyenge.

Azt meg nem tudom, miért titkolod továbbra is, mire akarod használni, de szövegszerkesztésen és egyszerűbb weboldalak böngészésén kívül ez a gép már kevés szinte mindenhez - youtube videók élvezetes sebességű megtekintéséhez is.

2014. jún. 16. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!