Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a gond?

Csorbinátor kérdése:

Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Az lenne a problémám, hogy a gépembõl kiszedtem a tápegységet, mert le akartam próbálni egy másik táppal a gépet, de mégsem tettem. Visszatettem a tápomat, bekötöttem az alaplapi csatikat, a vinyó tápcsatikat, összekötöttem utána a gêpet a monitorral, billentyûzettel, stb. Ezután bekapcsoltam a gépet, és nem volt kép, pedig a power led világított, a vinyó felpörgött, de semmi. Mi lehet a gond?
2014. jún. 11. 19:17
1 2
 1/11 vid82 válasza:

A CPU tápkábelt is rátetted? (többnyire négy pólusú 12V)

Ha igen az is lehet hogy az alaplap rövidzárvédelem alá került, valahol letestelt ahol nem kéne.

2014. jún. 11. 19:27
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen, rátettem
2014. jún. 11. 19:33
 3/11 csacsi2 ***** válasza:
Lehet hogy a bios alapra állt. Nézz körül a beállításaiban. Esetleg vedd ki pár percre az elemet majd tedd vissza.
2014. jún. 11. 19:52
 4/11 A kérdező kommentje:
Az elemet már próbáltam, a biosba meg nem tudok bemenni, mert a monitor nem ad képet (próbáltam másik monitorral is biztos ami biztos)
2014. jún. 11. 20:02
 5/11 vid82 válasza:

Vedd ki az alalapot, húz le róla mindent. Vegyél ki belőle mindent (memória) vedd ki az elemet is és pihentesd pár percig. Tedd vissza az elemet, nyomj neki egy BIOS resetet (jumper rövidrezár) és tegyél rá egy speakert.

Még mindig ne szereld vissza a házba. Dugd rá a tápkábeleket és indítsd el memória nélkül. Ha sípol hosszan, akkor tegyél bele memóriát. Így működnie kell, ha nem szált el a lap. De még az is szokott segíteni, (nem tudom milyen vga van benne, alaplapi vagy pci-os) ha pci-os vga kártyád van, egy másik pci-os vga kártyával kell elindítani. Ha elindul akkor visszateheted a sajátod. Na és ha miden megy akkor visszaszerelheted. Ha meg nem megy akkor még mindig meg lehet nézni másik táppal is.

2014. jún. 11. 21:27
 6/11 A kérdező kommentje:
És a bios jumpert hogyan tudom rövidre zárni?
2014. jún. 12. 14:06
 7/11 A kérdező kommentje:
Ja és amúgy alaplapi vga-m van
2014. jún. 12. 14:08
 8/11 A kérdező kommentje:
Végigcsináltam, rákötöttem a speakert, bekapcsolom, semmi. A proci ventije felpörög pár másodpercre, és megáll
2014. jún. 12. 17:27
 9/11 csacsi2 ***** válasza:

"bios jumpert hogyan tudom rövidre zárni?"

Alaplapod kézikönyvében van leírva, 3 pines, az elem mellett.

ilyesmi:

[link]

2014. jún. 12. 18:07
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi, de már megcsináltam. Amúgy meg nincs meg az alaplapom kézikönyve
2014. jún. 12. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!