Megéri lecserélni a konfigomat?
Jelenleg van egy ASrock M3A785GMH/128M alaplapom, benne egy Athlon II X2 250 procival, 3x2Gb 1600-as Kingmax memóriával és egy ASUS R7 260X 1Gb VGA-val. Az alaplapot és a processzort szeretném lecserélni. A kiszemelt áldozataim:
Alaplap: [link]
Proci: [link]
Szerintetek ezek a hardverek megfelelők e, vagy esetleg mást válasszak? Lesz annyi teljesítmény növekedésem, hogy megérje lecserélni? A gépet netezésen kívül játékra és Photoshopra használom.
Előre is köszönöm a válaszokat!
alaplapból elég egy olcsó is, de szerintem csak akkor éri meg ha vestel egy jobb videókártyát, pl egy r9 280-at, de egy hd7750-et legalább
de ez csak saját vélemény
Ezekre nem éri meg. Inkább vegyél a proci árán egy használt Phenom/Athlon X4-et, a maradékot meg tedd el egy komolyabb cserére.
ja, hűtésnek nekem egy Cooler Master 212 EVO van, paszta jár hozzá.Nekem 750k procim van (ugyan az mint 760k csak alacsonyabb órajelű), azt fél-egy éve (ha az easytuner nem hazdik) alapon 15 fokon volt, terhelve sem ment 45 fölé az Afterburnerben :D
csak azóta lehet hogy újra kéne pasztázni/telepíteni :D most 25 fok alapon :/
18:29-es voltam, csak kihagytam a hűtőt, 18:36-kor írtam.
a "ja" szót ne vedd figyelembe :D
Köszi a válaszokat! Az X4-es Phenom jó ötletnek tűnik. A komolyabb csere alatt mire gondolsz?
Az első válaszolótól kérdezném, hogy miért elég olcsó alaplapot venni? Vagy ha az is ugyan olyan jó, akkor miért gyártanak drágábbakat is? Nem vagyok egy nagy szakértő, ezért kérdezem ezeket. :)
Az elsővel ne foglalkozz.
Komolyabb cserén nagyobb teljesítménybeli ugrást értek, aminél már megéri platformot váltani. Jelenleg az Athlon 760K semmivel sem gyorsabb a Phenom II X4-eknél. Sok téren még lassabb is. Részben az elhibázott architektúra, részben az L3 cache hiánya miatt.
Értem! Akkor beszerzek egy Phenom II x4-et. Gondolom, hogy érezhetően jobban teljesít majd, mint az Athlon II X2.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!