Monitor + laptop + ps3 - így menni fog?
Sziasztok,
van egy ilyen laptopom: [link]
lesz egy ilyen monitorom: [link]
és lesz egy ps3-m
Nos, amit el szeretnék érni, hogy ha laptopozok, akkor a monitort második képernyőként tudjam használni, és ps3mazáskor pedig nyilván a ps3 a monitoron látszódjon.
Na, ezt úgy gondoltam megoldani, hogy a ps3hoz kapott hdmi kábel megy a monitor 1db hdmi inputjába, és a monitorhoz kapott d-sub pedig megy a laptop dsub inputjába.
Kérdés: így menni fog? kell még ezenkívül akármilyen(tényleg akármilyen, nem tudom mi kell egy ps3-hoz) zsinór, amivel nem számoltam?
Most látom, hogy azt írtad a monitorra, hogy lesz.
Érdemesebb olyan monitort kinézni/venni, amibe vagy beépített hangszóró, vagy esetleg audió (fülhallgató kimenet) van.
Igaz mindegy, mert már van hangfalam, szóval azt tudom használni.
De ha eddig nem tudtad hogy monitorról van szó, akkor gondolom azt hitted hogy tv-ről beszélek, nem?
Mik az előnyei-hátrányai a tv-nek a monitorral szemben?
Unokatesóm beszélt arról hogy tv-n kevésbé jó szöveget olvasni meg játszani (mármint pc-s játékkal dubla képernyőn, nem ps játékkal), de sajnos ez már kb 1 hónapja volt és nem emlékszek. Fel tudsz erről is világosítani? :)
"De ha eddig nem tudtad hogy monitorról van szó, akkor gondolom azt hitted hogy tv-ről beszélek, nem? "
NEM - értelmezd a mondatot: "Most látom, hogy azt írtad a monitorra, hogy lesz. "
Azaz észrevettem a leírásban, hogy azt írtad:
"van egy ilyen laptopom:...
lesz egy ilyen monitorom: .."
Tehát laptopod van, monitorod nincs, csak tervezel venni/kapni..
"Mik az előnyei-hátrányai a tv-nek a monitorral szemben?"
Egyetlen előnye van, hogy van benne tuner azaz tudod nézni rajt a TV adást. Hacsak nem STB-ről nézed a TV-t, mert akkor mindegy. Ja, meg minden TV-nek van beépített hangszórója, míg a monitoroknál az opcionális.
Illetve TV-knél jellemzőbb a lassabb válaszidő, ami ugye gyors játékoknál nem mindegy, szóval olyan TV-t, monitort kell venni, aminek a válaszideje 5ms alatt van!
Az, hogy a TV-n rosszabb a kép, csak a régieknél volt igaz, amik nem Full HD-k csak HD Ready-k vagy még azok sem! voltak.
TV-nél és Monitornál is arra kell figyelni, hogy a felbontás minimum 1920x1080 azaz Full HD legyen és a képarány 16:9 esetleg 16:10 és a válaszidó <5ms...
Elnézést :D Késő volt már amikor írtam.
Köszönöm ismét a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!