Mi ez a 1080p őrület a laptopokkal?
Venni akarok egy laptopot kb 200-250-ért. Néha szeretnék rajta játszani. (Van egy nagyon jó asztali gépem, nem kell azt ajánlgatni, köszönöm :D ). Főleg programozásra, grafikára és néha játékra kéne.
15"-ost szeretnék. Minek raknak 1080p-s képernyőt egy olyan laptopba, amiben jobb esetben egy 750m, vagy valami sz@rabb van, ami úgyse tudja a 1080p-t kihajtani pl. játékoknál? Miért nem jó az 1366x768? 1-2 éve még mindenkinek elég volt. Most meg 1080p-t kell rakni mindenbe, holott a graf. kártya kevés hozzá.
Annyival "szebb" a 1080p-s monitor? Megéri, hogy 20 fps-sel megy a játék?
TLDR:
Van egyáltalán 1366x768-as 15"-os ips panelos laptop? Mert én olyat szeretnék. i5/i7-tel és egy min. 750m-mel vagy hasonlóval. Esetleg ajánlatátok valami jót?
Szerintem laptopnál még oké a fullHD (filmre pl.), játékra (komolyabbra) tényleg nem a legjobb...
De a telefonoknál én sem/nem értem...
Ez szerintem egész jó:
Azért mert a laptopokat NEM játékra tervezik, viszont hardveres videolejátszásnak köszönhetően gyönyörűen meg tudják hajtani a full hd filmeket. Emellé a képernyőre normál használat mellett - aka munka közben - több információ kifér, tehát ha pl photoshopban akarsz rajzolgatni akkor kevesebb értékes helyet vesz el a rajz panel, de ugyanez vonatkozik mondjuk a böngészősávra is.
Emiatt - vagyis azért, hogy arra amire tervezték mégjobban használható legyen a gép - feláldozzák azt a funkciót amire amúgy sem alkalmas - a játékok futtatását.
"Photoshopra meg lehet ugyanazt mondani, mint a játékra: a laptop nem arra van, vegyél 24-30'-os monitort."
Nálunk annak a pár embernek, akinek notebookja van, dokkolója is van hozzá + 1-2 monitor. De ha ki kell menni ügyfélhez demózni pl., akkor jól jön, hogy egy szállítható notebookja van, nem pedig PC-je...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!