Milyen monitor/tv fajták vannak, és melyik fajtának mi a pozitívuma, hátránya?
Én ennyit ismerek MONITOR: LCD,TFT,IPS,LED
TV:PLAZMA,LED,LCD
(igazából nem is ismerem csak hallottam róla)
Most szeretnék monitort és tv-t is vásárolni de sohasem tudtam hogy melyik fajta a jobb és mik az előnyük és hátrányuk? És természetesen melyiknek a legszebb a képe?
Örülnék ha valaki elmagyarázná ezeket :)

mindegyik tft-lcd csak más-más panellel.
Monitor: 2 legismertebb a Tn és az IPS panel. IPS a legjobb, nagyon szép természetes színei vannak, 178/178-as betekintési szöggel, tehát akárhonnan nézed ugyan az leesz a kép. Tn panel színei pedig fakó és nagyon rossz a betekintési szögei.
A led pedig vagy led háttérvilágítású IPS vagy rendes Led-IPS van. Ezt onnan tudod megkülönböztetni, hogy a rendes led tv-k nagyon vékonyak. Tv-ből Csak is led-eset szabad vanni, plazmát semmiképp sem. Lg vagy Samsungot érdemes venni de én inkább LG-t ajánlom mert abba IPS panel van és az nagyon jó. És passzív 3d-je van. Samsungnak pedig aktív és nem ips paneles.

Ja és még pár dolgot kihagytam:
Monitornál:
Tn előnye:
- gyors válaszidő 1-2ms
- olcsóbb
hátránya:
- fakó színek
- gyenge betekintési szög
ips előnye:
- szép, természetes színek
- tökéletes betekintési szög 178/178
hártánya:
- drága
- magas válaszidő lehet 10-15ms is, de vannak jobbak, 5ms is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!