Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit fejlesztenétek ezen a...

Mit fejlesztenétek ezen a konfigon?

Figyelt kérdés

- AIBT IS-7 alaplap

- 2x256 MB RAM - Celeron 2000MHz CPU

- GeF 6600 graf. k.

- 160 GB S-ATA HDD

- Optikai meghajtók, lényegtelen.

Az a helyzet, hogy pl. a Farmville-t, meg egyáltalán a Windows-t nem igazán bírja megfelelő sebességgel kezelni. Ugye szerintetek is cseréljek 2x512 MB RAM-ra, meg egy 2.4 GHz Pentium procira Celeron helyett, így első lépésben?

2010. jan. 1. 13:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A p4-eseknél mindig gond volt a melegedés. Nem árt egy komolyabb hűtőt beszerezni. Valószínűleg elmenne a jelenlegivel is, de van rá nem is kevés esélyed, hogy lennének vele a későbbiekben túlmelegedési gondok.

Szóval ha nem vág nagyon földhöz, akkor egy komolyabb hűtőt rátennék még (inkább legyen túlméretezve, abból baj nem lehet, ha a táp is bírja).

2010. jan. 6. 22:15
 12/18 A kérdező kommentje:
Ezt fogom tenni, köszi. Ja, és a táp... Mivel alig van valami fogyasztó csatlakoztatva (egy HDD meg az ő hűtője. Még a videokártya sem igényel külön tápot), ezért nem gondolom, hogy különösebb gondot fog jelenteni a tápnak egy komolyabb procihűtő, de szóljatok, ha rosszul gondolom...
2010. jan. 6. 22:35
 13/18 anonim ***** válasza:
a procihűtő nem vághatja földhöz, de attól függ mekkora a táp, mert a proci már le tudja izzasztani, nekem 6600GTm van, az eszik rendesen, a sima 6600sem ehet sokkal kevesebbet, főleg ha 2x1GB ramot tennél még bele ami akár dualba is mehetne ami egy kis + megint...de fölöslegesen ne költs rá pénzt, lehet, h menni fog így is, garantálni csak úgy lehetne, ha vkinek full olyan gépe van mint neked és neki megy...egyébként mekkora a táp? mert ha nagyobb mint 300W akkor még jó is :)
2010. jan. 6. 23:24
 14/18 A kérdező kommentje:
Nagyobb, 400-as :) azért gondoltam, hogy nem lehet probléma.
2010. jan. 7. 15:26
 15/18 anonim ***** válasza:
A Farmville az Athlon II X2 2.8GHZ-es procim egyik magját 80% körül, a másikat meg 50% körül terheli. Mert ugye a flash-t a proci számolja. Én inkább ajánlanák egy olcsó gépet kétmagos procival.
2010. jan. 7. 17:58
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményt, de ekkora fejlesztésre nem gondoltam, őszintén szólva, meg már a proci is meglesz, amit írtam korábban, úgyhogy most már semmiképp nem gondolkodom alaplapcserén. A Farmville meg majd megy, ahogy megy, olyan konfigot nem csak, hogy nem akarnék, de nem is tudnék összehozni most, amin rendesen menne (Pentium D 3GHz + 2Gb RAM-mal sem megy jól nagy farm esetében).
2010. jan. 7. 18:58
 17/18 ceri ***** válasza:
Szerintem sem kell túlzásokba esni. Egy ilyen régi 6-7 éves konfigba nem érdemes beruházni, csak arra amit a későbbiekben is tudsz használni. Addig meg megy ahogy tud.
2010. jan. 7. 20:21
 18/18 A kérdező kommentje:
Kicseréltem a procit... és fagy. Ötlet? (Semmi mást nem változtattam meg, és még a BIOS-ban is fagy)
2010. jan. 14. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!