Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit fejlesztenétek ezen a...

Mit fejlesztenétek ezen a konfigon?

Figyelt kérdés

- AIBT IS-7 alaplap

- 2x256 MB RAM - Celeron 2000MHz CPU

- GeF 6600 graf. k.

- 160 GB S-ATA HDD

- Optikai meghajtók, lényegtelen.

Az a helyzet, hogy pl. a Farmville-t, meg egyáltalán a Windows-t nem igazán bírja megfelelő sebességgel kezelni. Ugye szerintetek is cseréljek 2x512 MB RAM-ra, meg egy 2.4 GHz Pentium procira Celeron helyett, így első lépésben?

2010. jan. 1. 13:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
hát ez nem valami ütős konfig,de régi configom ennél gyengébb volt csak erősebb proci és gyors volt a gépem tehát legfőképp a proci amit cserélni kéne,meg ramból mehetne bele +1giga
2010. jan. 1. 13:49
 2/18 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen nem ütős konfig kell, mert játékra kell. Legalábbis nem olyanokra, mint a GTA IV., meg STALKER, meg Dead Space, meg hasonlók, hanem főleg szövegszerkesztésre, meg hasonló viszonylag egyszerű dolgokra, meg néha egy kis kikapcsolódásra, itt jön képbe a Farmville, meg ehhez hasonló netes játékok. Ennyi a lényeg. Köszönöm a véleményt, de nyilván többet is szívesen várok.
2010. jan. 1. 13:56
 3/18 A kérdező kommentje:

Neeeem, rosszul írtam az elejét:

*mert NEM játékra kell.

2010. jan. 1. 13:57
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
A Pentium processzor mindenféleképpen jobb lesz mint a Celeron, és természetesen a RAM-odat se árt bővíteni.
2010. jan. 1. 17:13
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket, úgy látszik, egyetértünk a fő csapásirányban :)
2010. jan. 1. 20:21
 6/18 A kérdező kommentje:

Ja, még egy dolog: szerintetek a processzorcsere után újra kell telepíteni az XP-t?

Tudom, hogy ajánlott, meg úgy a legjobb, de feltétlenül szükséges?

2010. jan. 1. 21:48
 7/18 anonim ***** válasza:
0%

Alaplapot lecserélném egy ilyenre

[link]

Asus Z7S-WS S771x2

A HDD-t Lecserélném hasonló kapacitású SSD meghajtóra ami vagy 3x oylan gyorssá teszi majd a gépet

Alaplapba belenyomnék 2 darab p4 es Duálmagos procit a celeron helyett 2000 mhzt darabonként legalább...

Az már 2x2 mag összesen 4 proci!!!!

Memóriát meg vagy 12 Gb ot bele a leggyorsabb DDR böl amit csak lekezel a deszka

De szép is lenne!!

2010. jan. 1. 23:53
 8/18 A kérdező kommentje:

23:53-nak:

Lehet, hogy elfelejtettem volna mondani, hogy van más is, amire a hónapban költeni kell? :P

2010. jan. 2. 00:22
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem szükséges Windowst újratelepítened, alaplap cserénél viszont már kellene.

És egyébként teljesítménynövelés terén ezzel az alaplappal ez a processzorcsere meg memóriabővítés legyen az utolsó fejlesztés. Többet már tényleg nem érdemes kihozni belőle meg nem is éri meg.

Szóval későbbi fejlesztés alkalmával alaplap csere és újabb prociban kell majd gondolkodni.

2010. jan. 2. 13:02
 10/18 A kérdező kommentje:

Akkor még egy kérdés:

A Celeron 2000 MHz procin lévő hűtő szerintetek elég lesz egy P4 2.8GHz/512kb/800MHz procihoz? Úgy látom rajta, hogy semmi extra, csak egy sima hűtő (ezt jól megmondtam, igaz? De hát nem tudok róla semmi többet írni). Pl. hány foknál mondható ki egyértelműen, hogy ez a hűtő már nem elég, és izmosabbra kell cserélni? Amúgy most 44°C a Cerka, ha nincs nagy terhelés.

2010. jan. 6. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!