Régi alaplap, új processzor?
Adott egy ősrégi Gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplap:
A kérdésem az lenne, hogy ehhez az alaplaphoz milyen processzorok lennének jók és van-e rá esély, hogy esetleg egy 4 magosat beletuszkoljak?
A jelenlegi proci egy AMD Athlon 64 X2 5000+ 2,6GHz
És nem, nem szeretném kidobni és másikat venni helyette, van egy másik, csak szeretném kipofozni és odaadni tesómnak :)
A válaszokat előre is köszönöm!
ha szeretnéd a közeljövőben húzni akkor AMD Athlon II X4 760K 3.8GHz
ha nem akkor a többi Athlon/Phenom processzorok tökéletesek!
Nézegettem már őket, de engem inkább személyes tapasztalatok érdekelnek, de ha már a listánál tartunk:
CPU upgrade előtt vagy után kell BIOS-t frissíteni? Csak azért kérdem, mert a letöltéseknél külön felhívja a figyelmet, hogyha a jelenlegi rendszer stabilan fut, akkor ne csesztessem a BIOS-t.
,,CPU upgrade előtt vagy után kell BIOS-t frissíteni?"
Ajánlott előtte, ugyanis ha nem indul el a gép az új procival, akkor nehezen tudod frissíteni. Azonban ha Athlon proci van az alaplapodba, valószínűleg már F4-es, vagy frissebb a BIOS, tehát bármelyik négymagos procit nyugodtan beleteheted.
Tudom, nyomorult kérdések ezek, de sajnos nem vagyok műszaki zseni :)
A fentebb említett processzor 100%-ban kompatibilis ezzel a lappal, illetve nem kellene bele egy erősebb táp?
A jelenlegi egy pár ezer forintos Switching Power Supply SL-500A + van mellette egy Gainward GeForce GT630 1GB GDDR5 ami nem tudom mennyit szipkázik belőle.
2:
Ne ajánlgass már neki hülyeséget, ez egy AM2+ lap, amibe AM3-as procik is belemennek (AM3+, azaz FX procik már nem), de a 760K az FM2-es proci, az teljesen más foglalat!
A kompatibilitási listán amelyik kompromisszumok nélkül javasolható és ma is megállja a helyét, az a Phenom II X4 955, már ha sikerül ilyet találni használtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!