Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem hajlandó szkennelni...

Miért nem hajlandó szkennelni a nyomtatóm ( bővebben lent )?

Figyelt kérdés

Canon Pixma MX395-ös nyomtatóm egyik napról a másikra nem hajlandó gombnyomásra szkennelni... gépről gond nélkül megy de úgy nem engedi hogy beteszem a papírt majd megnyomom a lapolvasás majd a színes másolás gombot... mikor először csinálta, azt írogatta hogy nem talál számítógépet, aztán ez eltűnt de továbbra sem lehet gombnyomásra beolvasni vele... de viszont a gépről engedi a beolvasást...

szerintetek mi baja lehet? két számítógéppel van használva, de egyiknél sem olvas gombnyomásra... próbáltam a nyomtatón alapbeállítást csinálni, már áramtalanítottam is de továbbra sem jó, és ez a gombnyomásra beolvasás jó lenne ha menne mert csak a szoba másik felében tudom elhelyezni a nyomtatót és nem a gép közelében... már nyomtatókábelt is cseréltem nála de mégsem jó...

2014. jún. 2. 15:02
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

így nyomtat magasminőségű fotóra állítva így így fénymásol ha a színes másolást nyomom meg...

[link]

és így nyomtat ha a fekete másolás gombot nyomom meg...

[link]

arról meg most hirtelen nem találtam de majd keresek hogy hogy nyomtat normál minőségűre állítva és majd azt is megmutatom...

a szkennelés dolog megoldódott, beszéltem a canonnel de ezt elfelejtettem nekik mondani..:/

2014. jún. 3. 10:07
 12/25 anonim ***** válasza:

"igen, de viszont valamiért szenved, csak akkor hajlandó feketén nyomtatni ha magas minőségű nyomtatást állítok be, ha nem akkor a fekete szürke lesz...."

Még mindig úgy gondolom, hogy a fekete patronal van valami. Amikor beállítod magas minőségűre, akkor szerintem szinte biztos, hogy a fekete színt a (gondolom) 3 színű színesből keveri ki, ami nagyon pazarló.

Én sosem töltöttem (még) újra patront, de használtam utántöltöttet (apám töltette újra régen). Nekem is volt vele ilyesmi gondom. Én azt olvastam, hogy meleg vízbe be lehet áztatni, utána jó is volt. De egy héttel később ugyanaz (ilyen csíkosat nyomtatott nekem is).

2014. jún. 3. 10:45
 13/25 A kérdező kommentje:
és ezzel amivel te jártál így ez milyen patron volt, mármint amit alapból a nyomtatóval adtak vagy már későbbiekben általatok vásárolt? mert nekem az van benne amit gyárilag adtak hozzá...
2014. jún. 3. 11:12
 14/25 A kérdező kommentje:
am van benne az a fém rész amin csúszik jobbra balra a patron, az nem gáz ha olyan mint ha tiszta gépzsír lenne? ( csak most vettem észre... )
2014. jún. 3. 11:28
 15/25 A kérdező kommentje:

beállítottam hogy csak a fekete használja... ( mindkét képen a felső szöveget nézd mert az alsó a túloldali ):

ez normál minőségű nyomtatás:

[link]

ez pedig minőségi:

[link]

2014. jún. 3. 12:08
 16/25 anonim ***** válasza:

Valami ócska utángyártott volt szerintem az az utántölött patron.

Azok után megfogadtam, hogy ha lesz pénzem rá, inkább megveszem az eredetit, és így is lett... Túl sokat amúgy sem nyomtatunk...

Az a zsír szerintem tényleg "gépzsír", és szerintem teljesen normális, mivel ahogy te is tudod, rengeteget mozog azon a sínen a patron"kocsi"...

---

Szerintem a patronnal van valami. Bár elég fura... Nekem mindig teljes sávok maradtak ki. Neked meg mintha elfogyna a festék vagy nem tudom. Lehet, hogy csak részben tömödött el?

2014. jún. 3. 13:11
 17/25 A kérdező kommentje:

próbáltam több dolgot de csak nem jó, próbáltam hogy teszek még bele tintát ( ezt még multkor néhány napja ) akkor most szívtam vissza belőle... akkor próbáltam fúvókatisztító folyadékkal megtisztítani a fejet, az sem jött be, akkor próbáltam hogy levettem a szigetelőszallagot a tetejéről amivel visszaragasztottam és fecskendővel megfújattam h jöjjön ki belőle tinta, de ezek után sem lett jó... fej igazítás sem jött be és asszem még fúvókatisztítást is nyomattam gépről... de valamiért nemjó... vagy szürkén nyomtat vagy mint most is hiányosan...

de szerinted, most akkor a patron a rossz vagy a nyomtatóval lehet baj?

2014. jún. 3. 14:34
 18/25 A kérdező kommentje:
vagy lehet az a baja hogy ez az a patron amit mikor vettem ezt adták hozzá? szóval gyárilag ezzel volt...
2014. jún. 3. 14:35
 19/25 A kérdező kommentje:
de az a fura hogy ezt elejében csak gépről csinálta... és csak sima szürke nyomtatással kezdte, és csak az én gépemről másikról nem, majd megkattant és pár napja mindről hülye.. meg ha feketét fénymásoltam nem hagyott ki belőle a fénymásolatok jók voltak csak a nyomtatás volt rossz, most már fénymásolni sem fénymásol rendesen, bár lehet hogy akkor is csak azért volt jó mert színes másolásra mentem és eszembe sem jutott hogy próbáljam ki hogy csak fekete másolást indítani...
2014. jún. 3. 14:40
 20/25 anonim ***** válasza:

Szerintem csak a patron rossz már.

Lehet, hogy sokszor töltötted újra, így elhasználódott vagy nem tudom...

2014. jún. 3. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!