Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem tudom linuxon belül...

Miért nem tudom linuxon belül megnézni a fájljaimat?

Figyelt kérdés

Egy 2 TB-os HDD van a gépben. 2 partícióra van osztva, egyiken a Windows meg az Ubuntu van, másikon a cuccaim (zene, sorozat, stb). Amikor meg akarom nyitni ezt kapom: [link]

Mi lehet a baj? Nem nagyon értek angolul :D

2014. máj. 28. 15:53
 1/7 Tengor ***** válasza:

Rossz beállításokkal lett felcsatolva, és csak rootként férhetsz hozzá.

A lemezkezelőben csatold le a fájlrendszert, és csatold fel megfelelő jogkörökkel.

2014. máj. 28. 16:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Húúúúhaaaaa... Ez nekem kicsit magas! kicsit részletesebben? :D
2014. máj. 28. 16:13
 3/7 A kérdező kommentje:
Mármint értem, de ezt hogy kell?
2014. máj. 28. 16:14
 4/7 anonim ***** válasza:

A hibaüzenetből nekem inkább úgy tűnik, hogy csak annyi a hiba, hogy nem helyesen volt a windows leállítva, és nyitva maradt a dirty flag az ntfs meghajtón. Ha elindítod a windows-t, majd szabályosan leállítod, akkor utána jónak kéne lennie.

Tengor megoldása biztosan nem jó, mert ha fstabbal lenne (rosszul) csatolva a kötet, akkor a fájlkezelőben nem jelenne meg ott oldalt. Ha megjelenik, akkor nem volt csatolva, csak ott kattintott rá az emberünk, ami automatikus felcsatolást és paraméterezést jelent.

2014. máj. 28. 16:38
 5/7 A kérdező kommentje:
nem lett jobb :( na mindegy... akk ubuntu uninstall... pedig tetszett ez a cucc...
2014. máj. 28. 18:40
 6/7 kovpet ***** válasza:

De ott írja, hogy ha ro mountolod, akkor fog menni. Meg hogy a windózban mit kell csinálni, hogy jó legyen. El sem olvastad?

"akk ubuntu uninstall"

Szerintem is ez a legjobb megoldás. Nekem egyszer nem indult elsőre a kocsim, felgyújtottam a csába az egészet, nem fogok én indítózgatni meg tankolgatni...

2014. máj. 29. 08:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként már megoldottam! :P
2014. máj. 29. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!