Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen processzorfoglalatok...

Milyen processzorfoglalatok vannak és hogy tudom megnézni, milyen kell a gépembe?

Figyelt kérdés

A számítógépem nem egy mai darab és elég gyenge a processzora, sok program, főleg a böngészők gyakran 100%-ra leterhelik.

Szeretnék egy erősebb procit venni a gépembe, ami bírja a gyűrődést és nem akad ki minden nagyobb megterheléstől.

Úgy tudom, hogy a ramokhoz hasonlóan a procik is különböző foglalatokat igényelnek, de nem tudom, milyenek vannak és hogy nézhetem meg, hogy nekem milyenre lenne szükségem. Ehhez kérek egy kis segítséget.

2014. máj. 21. 10:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Az alaplapod típusa alapján meg tudod keresni, milyen foglalt van rajta. Pontosabban hogy milyen procikat támogat, mert a kettő nem mindig fedi egymást. Azok közül választhatsz processzort.

Vagy: veszel új alaplapot.

2014. máj. 21. 10:38
 2/5 A kérdező kommentje:

Van olyan diagnosztikai progi, amivel meg tudom nézni ezeket a dolgokat? Everest-em volt, de lejárt a licensz, szóval kellene valami más.

Alaplapot nem akarok cserélni, az egy kicsit bajosabb, könnyebb új procit szerezni.

2014. máj. 21. 10:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Elég, ha nyomsz egy Start menü/Futtatást, beírod, hogy dxdiag, böksz egy Entert, és az első Rendszer fülön mindjárt ott lesz a Rendszer gyártója és Rendszer típusa. Az lesz az alaplap gyártója/típusa. Ezekre keress rá, lehetőleg a gyári oldalon, és ott lesz, hogy milyen procikat lehet rátenni.
2014. máj. 21. 11:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Megvolt a diag, így már tudom a gyártót és a típust, megpróbálom kideríteni, hogy milyen procikat lehet tenni a rendszerbe. Kösz a segítséget.
2014. máj. 21. 11:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Angolul általában "CPU Support" (vagy hasonló) lesz az alaplap által támogatott processzorok listája.
2014. máj. 21. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!