Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » USB-s HDD miért áll le egy...

USB-s HDD miért áll le egy idő után?

Figyelt kérdés
3,5-es, nagy, 230V-os tápos megoldásról van szó, konkrétan ez a típus: Delock 42451 ( [link] ebben pedig egy 500GB-os Western Digital meghajtó található és egy Windows 7-es gépen futtatom. USB kábellel és eSATA kábellel is ugyanaz a jelenség. Elég rövid idő után leáll és időnként nagyon lassan pörög fel megint. Videóvágásnál nagyon feltűnő a dolog, le akarnám játszani, amit eddig vágtam és néha ilyen 10-20 másodperc után pörög csak fel megint. Nem lehet ezt a leállást valahogy kikapcsolni? Az energiagazdálkodási lehetőségek között a merevlemez kikapcsolásánál a soha van beállítva. Az USB szelektív felfüggesztés beállításnál az van, hogy letiltva. Ezeken kívül nem tudom, hogy mit lehetne még csinálni.

2014. máj. 28. 10:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem egy zöld (Green Caviar) WD merevlemez van benne?

Azokról azt hallottam, hogy sokat (és túl hamar) parkoltatják az olvasó feje(ke)t. Valahogy meg lehet "hackelni"... (Ezt a problémát úgy értsd, hogy pl. 10 percig "nem nyúlsz hozzá", és akkor áll le...)

Nekem valószínűleg ilyen szériám van (azért néztem utána), de én nem használom sokat, ezért nem zavar...

2014. máj. 28. 14:54
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem. Blue Caviarról van szó.
2014. máj. 29. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!