Mi lehetett a számítógép baja?
Elromlott anyámék számítógépe. Lenovo mATX gép, E5200, 2GB RAM, onboard VGA. Bekapcsolás után nem volt HDD aktivitás, nem volt VGA jel sem és hibaüzenet csipogás sem hallatszott. De a ventilátorok felpörögtek, power led világított, az ODD seekelt. Megnyomkodtam a csatlakozókat hátha kicsúszott valamelyik, de semmi eredmény.
Azt hittem az alaplap halt meg, aminek nagyon nem örültem volna. Az alaplapba kicseréltem a memóriát, majd egy biztosan jó tápról indítottam. És lőn, elindult. Szép sorjában visszapakoltam az eredeti alkatrészeket, cserénként megejtve egy indítást, vártam mikor bukik le a hibás alkatrész. De a végén ott volt a komplett gép, az eredeti alkatrészekkel, tökéletesen működve.
Mi volt a baja? Érintkezéshiba egy alaplapi csatlakozónál, vagy mi? Jó lenne tudni.
Hotagulasnak hivjak.
Egyszeuen a msotnai melegtol kilazult valami olyan, ami amugy nem szokott (mert nem kap igazan meleget).
Ahogy fent is irjak, ez jellemzoen a ram szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!