Szerintetek ezen a laptopon elfutnak a mai játékok?
# 2 vagyok. Akik itt azt írják, hogy elfut, nekik van laptopjuk és van ilyen tapasztalatuk? Ne felejtsük el, hogy a laptop procik és vga kártyák meg sem közelítik az asztali gépek hardvereinek teljesítményét. Másik, hogy a hűtés sem megfelelő a játékra. Tehát ha hardveresen bírná is akadás-mentesen, 100 fokra melegszik a proci, tehát nem érdemes folytatni a játékot, mert hamar hazavágja a gépet.
Tapasztalatom:
Gépem paraméterei: Asus K53SV
Intel® Core™ i7-2630QM Processor (6M Cache, up to 2.90 GHz)
NVIDIA GeForce GT 540M 1 GB
8 GB RAM (DDR3, 1333 MHz)
Alap hőmérséklet: 50 C
Assault cube: 60 C, nem akad, tökéletesen megy.
Unreal Tournament 3: 70 C, nem akad
Fallout 3: 70 C, nem akad
CoD MW3: 90 C, Szépen fut, de a nagy csatáknál (sok katona, mindenki lő mindenkit, gránátok robbannak stb.) már beszaggat nagyon a játék.
Alan Wake: 100 C, sajnos már az intrónál felforr a processzor, úgyhogy 2 perc után befejezem, mielőtt szénné égne a laptop.
Ebből nagyjából kikövetkeztethetitek, hogy az újabb játékoknak mekkora esélye van a fent említett laptopon. Sajnos ezeket nem erre találták ki. Vannak gamer laptopok 5-600 ezer + -ért, amik nem problémáznak ezen, de a bővíthetetlenségük miatt pár év múlva már azok sem lesznek alkalmasak erre.
Nekem ez a laptopom van.
Még olyan játékot nem próbáltam, ami nem futna játszhatóan. Majd ha lesz pénzem, akkor még a dayz standalon-al akarom tesztelni, mert az eléggé optimalizálatlan még.
#8: teljesen igazad van, egy belépőszintű notebook hűtése mindig elmarad az ideálistól - "kispórolják" belőle a hűtést. Asus is gyér ilyen szempontból (kollégám gépe nyáron majd' elrepült, annyira pörgött a ventilátor), de Acer és régebbi Pavilion HP-kal sincs kedvező tapasztalatom ilyen téren.
Ugyanakkor teljesítmény (ekkora felbontáshoz) elegendő, ha nem akar maxon játszani, és nincsenek irreális elvárásai (pl BF4 64-es multi) és notebook hűtővel úgy-ahogy kordában tudja tartani. 1.8GHz-es i3 teljesítménye ehhez a GPU-hoz elegendő - és pont "U" jelölés miatt kevésbé fogyaszt, és emiatt kevésbé is melegszik. Írtam, és továbbra is egyetértek, ennyiért játékra inkább asztali gépet vegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!