Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen egy elfogadható gamer...

Milyen egy elfogadható gamer pc? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Kb 120e ft-ot szeretnék költeni egy olyan gépre amin játékok mennek. Tudom ez nem sok. Egy jobb videókártya kerül ennyibe, de ennyit költenék csak rá. Szóval ennyiből milyen gépet lehet kihozni? Mit tudna mai szinten? És ha van, linkeket is kérnék tőlletek.

Nem kell monotor, (tv van, 1080p) sem hangfalszett (van 5.1), se bill. sem egér. Csak a gép! Mennyire lehetséges ez ahhoz, hogy a mai játékok elfussanak rajta?!

Köszi!

2014. máj. 23. 19:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
29%

"Én meg vagyok az APU-val elégedve nagyon, először én is i5-t akartam venni, de ez sokkal jobb."

Akkor ezzel mire gondoltál?

2014. máj. 23. 19:53
 12/21 anonim ***** válasza:
29%
Kóró papa, nekem egy intel pentium g3420+r9 270x kombóval full hd-ban ultrán játszom a battlefield 3-at.
2014. máj. 23. 19:54
 13/21 anonim ***** válasza:

A processzorba van egy beépített videókártya, ezt apunak nevezzük. Ez egy pár éves új technológia. Nos, tehát, ha most nincs pénzed videókártyára, akkor megveszed az apu-s processzort, és játszol medium grafikán. Ha lesz pénzed veszel egy videókártyát és az apu és a videókártya együtt működik dual graphicsban. Ekkor nagyobb lesz a teljesítmény és a játék minősége.

Itt egy teszt (i5 vs. a10 vs. pentium):

az eredmények egyértelműek szerintem: https://www.youtube.com/watch?v=SgDWtwUYFSQ

Itt van egy Battlefield 4-es teszt full hd-ban (és ez az csak apuval készült!):

https://www.youtube.com/watch?v=Gn0xnxe4bZ4

És egy teszt az A10-ről:

[link]

Ezen kívül sok hasonló tesztet olvashatsz, nézhetsz még.

2014. máj. 23. 19:58
 14/21 anonim ***** válasza:
Igen, csak a pentium és a videókártya együtt 65 ezer forint, az apus megoldás pedig 40 ezer. Nem mind ha akkor különbség lenne, de valakinek sokat kell ennyi pénzért dolgoznia. Mindenki mérlegelje magának a dolgot!
2014. máj. 23. 20:03
 15/21 anonim ***** válasza:
49%
Vegyél most g3420-at, amit majd később lecserélsz i5-re. Vga-nak most: r7 260x/gtx 750 ti, később r9 270x-től fölfele.
2014. máj. 23. 20:07
 16/21 anonim ***** válasza:
De miért akarna a kérdező venni valamit, amit után egy fél év, egy év múlva elad áron alul. Az emberek gépet minimum 4-5 évre vesznek, csak az cseréli le hamarabb, akinek elromlik vagy megengedheti magának.
2014. máj. 23. 20:10
 17/21 A kérdező kommentje:
Asszem eddig Kóró Papa megoldása tetszik.
2014. máj. 23. 21:07
 18/21 anonim ***** válasza:

Attól hogy neked nem működik megfelelően az Intel még nem kell általánosítani.

Az a tesz megmutatja, hogy medium beállítások mellett is elég gyenge fps értékeket produkál a processzor. Ráadásul ott 2133 Mhz-es ramokat használ, egy APU-nál pedig igen fontos a ram órajele. Egy 1333 vagy 1600-as rammal még rosszabb lenne a teljesítmény, egy jobb ram rögtön megdobja 4-5 ezerrel a költségeket. Viszont egy G3420-al és egy R9 270-el de egy R7 260x-el is rögtön jobb teljesítményt hozna a konfig pl. BF4-ben, ami egy elég processzorigényes játék, egy olyan játéknál ami VGA-igényes pedig sokkal jobb lenne a teljesítmény.

Igen ez egy olyan proci amit majd le kell cserélni a közeljövőben de nézd meg az ár/érték arányát, semmi nem éri utol, magonkénti teljesítménye jobb mint bármelyik AMD-nek, tehát 1 magot használó programknál még jobb is a teljesítménye, és jelenleg elég kevés játék igények 4 magot. Ha APU-t veszel akkor meg nincs VGA, szóval így-is úgy-is kell majd újítanod/venned valamit.

2014. máj. 24. 10:26
 19/21 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, az utolsó blokkban: "egy olyan játéknál ami VGA-igényes" ehhez hozzáteszem hogy és kevésbé prociigényes (mint pl. bf4).

Valamit elnézést kérek a 2 db. helyesírási hibáért.

2014. máj. 24. 10:41
 20/21 anonim ***** válasza:
Meg a 3.-ért is.
2014. máj. 24. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!