Hy. Vettem egy Acer Aspire E1-522 laptopot. Az a gond vele, hogy semmilyen más CD-ről nek képes bebootolni, csak a Windows 8 telepítőjéről. Se a Windows 7-ről, se a Vistáról, de még a Hirens Boot CD-t se indítja?
Figyelt kérdés
Bioszban első helyen van a CD, de akkor se megy. Hogy oldhatnám meg, hogy mennyen?2014. máj. 22. 16:22
11/22 A kérdező kommentje:
köszi, de amikor vettem azt mondták kompatibilis a Windows 7-et, sőt még a Vista-val is. Semelyik papírjában nincs benne milyen Windows-t lehet rátenni
2014. máj. 22. 16:57
12/22 P.O.C. válasza:
Az eladó, mindig azt mondja amit hallani akarsz. Inkább megbíznék meg egy grizzly medvébe, mint egy műszaki eladóba (tudom, mert én is dolgoztam benne 2 évig).
A laptopok kézikönyvei mind felületesek, általánosak.
A hivatalos honlapon kell megnézni mindig, hogy van-e hozzá driver az a biztos.
13/22 anonim válasza:
Megint én. A Lenovo Ideapadhoz is csak Win8.1 driver CD-t adtak, a Windows7 Home Premium 64 biteshez a neten kellett driverekre vadászni. Vért izzadtam, de sikerült. Egyébként stabil és normálisan működik (op. rendszer valódi).
Meg lehet oldani, de nagyon sok munka.
14/22 A kérdező kommentje:
a gépnek nem a Windows 7 telepítővel van baja. Nem bootol be semmilyen BOOT cd-ről. Van a bootolhatós vírusirtó. Azt sem indítja el. A Live CD-s oprendszereket sem indítja el. Nemtudom mi lehet, pedig Windows 7 kéne bele :(
2014. máj. 22. 17:14
15/22 P.O.C. válasza:
Cseréltesd vissza, hozz ki egy olyan típust, aminek van rendes Windows 7 támogatása.
16/22 A kérdező kommentje:
De ez az üzenet mit jelent? Ezt írja ki az eredeti Windows 7 CD-re: "ATAPI CDROM: HL-DT-ST DVDRAM GUAON has been blocked by the current security policy."
2014. máj. 22. 17:21
17/22 anonim válasza:
ez eleg vicces...gondolom neked nem. en is egyet ertek az elottem szoloval: ilyen bolti eladokban ne bizzal sose!!!!! ha felglteszel neki egy kereszt kerdest, mindjart azt se tudja hany ora. en a helyedben megprobalnam usb-rol a bootolast, lehet az menne. masik gepben mukodik a cd/dvd?
18/22 A kérdező kommentje:
igen, másik gépen megy, de ez a gép semmilyen cd-ről nem bootol be, csak a windows 8 telepitőjéről.
2014. máj. 23. 13:19
19/22 P.O.C. válasza:
Akkor használd azt, amúgy is csak ahhoz van driver.
20/22 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. aztán mégis csak sikerült a 7est feltennem. a 8as driverekkel feltettem mindent, már jó :) Köszi mindenkinek :)
2014. máj. 23. 15:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!