Mi lehet a baja a gépemnek?
2011-ben lett megcsinálva a gépem, akkoriban még viszonylag középkategóriának megfelelően, de mára már kicsit elavult, ezért elkezdtem benne cserélgetni az alkatrészeket, illetve elkezdett akadni csúnyán a facebook, youtube, stb, de ezt betudtam annak, hogy viszonylag régebbi a windowsom (háromnegyed éves volt kb).
Vettem bele egy R9 270x-es videókártyát, illetve lecseréltem a ramjaimat 8 gb 1600 mhz-es ramokra, majd újraraktam a gépem.
Egy ideig darabig jó volt, az alkalmazások/játékok nagy része még mindig jól futnak, de pld a League of Legendsben általánosan 80 fpsem van (kipróbáltam ezt a kártyát haverom gépében, akinek i7-e van stb.. és ott 150 fpsem volt átlagosan és nem ugrált egyáltalán), de nagyon sokszor beesik 40-30-ra is. Ezen kívül a facebook, youtube és streamek nézése közben rendszeresen lefagy, akadozik összevissza a Google Chrome, de teszteltem már Firefoxxal is és nem nagyon segített.
Mi lehet a probléma? Eddig tesztelve volt: HDD, VGA cserélve, RAMok cserélve.
Nekem a tippem az alaplap lenne, illetve a proci, mivel a proci egy öregebb darab (nem hajtja ki a kártyát, de nem is a legrosszabb..) és az alaplapnak amúgy is van valami hibája (rendszeresen hajlamos pattogni a hang, azóta beleraktam egy másik hangkártyát a gépembe, de ennek is átadja ezt néha (ritkábban)).
Konfig:
VGA: AMD Radeon R9 270x 2GB GDDR5
Proci: Intel Core2Quad Q8300 2.5GHz
Alaplap: GA-G41MT-D3V
RAMok: Corsair Vengeance 8GB 1600MHz
TÁP: HKC V-Power 550W (nem összekeverendő az USP5500-al, illetve ez is volt már tesztelgetve többek között a hangpattogás miatt, hátha a feszkó nem jó, de másik táppal is produkálta a lap)
Szerintetek mi lehet az oka az akadozásnak?
Válaszokat előre is köszönöm.
Például egy ilyen táp megbízható lenne? (Ilyen árban keresnék, maximum 15 ezer körül, ha cserélném ezt is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!