Tuningolni szeretném a számítógépemet. Milyen videokártyát és RAMot érdemes beletennem?
A gépem elég elavult és nagyon gyengusz, ezért szeretnék adni neki egy kis kakaót. Az a probléma, hogy az alkatrészek se mostaniak, AGP alaplap és DDR1 memóriafoglalat van benne, de nem akarok új gépet venni, mert alapból frankón működik és anyagilag is egyszerűbb egy videokariba és egy memóriába beruháznom.
Bivalyerős cuccokra gondoltam, ha ismertek nagyteljesítményű AGP videokarikat és DDR1 RAMokat, kérlek írjátok meg.
Ez most komoly?
Milyen "Bivalyerős cuccokra" gondoltál?
Egy AGP-s videókártya , meg egy ddr1-es ram hogyan lehetne bivaly erős és szerinted mit fog érni?
50-ből lehet összerakni életképes konfigot, szerintem inkább gyűjts össze annyit és itt majd írunk neked belőle egy alap konfigurációt.
Az a gond, hogy egy "bivaly" AGP-s kártya sem rúgna labdába a mai játékok terén. (Egyébként HD3870 illetve 4670 a legerősebb AGP-s kártyák egyike.)
Most rákerestem neked, utóbbi kártyát nem is nagyon kapni (használtan) 4650-esek mennek 10 körül, DDR1-es RAM-ok ára is hasonlóan magas. Nem tudom, milyen géped van, de én ezt a pénzt inkább félreraknám, és gyűjtenék egy új gépre.
Tisztelt 1-es válaszoló!
Összeraknál nekem egy alap konfigot 50.000 ft-ból?
Csak kíváncsiság..
Én azt javasolnám,inkább nézz szét a hardver aprón!
Valami használt konfigot,biztosan kapsz 25--40,-ezerig!
Az is sokszor nagyobb tuning lenne! Sőt lehet ,hogy ez még olcsóbb is lenne,mint előkeríteni a legerősebb retró ramokat meg vga-t!
Köszönöm a válaszokat, főleg a 2-est, utána fogok nézni a vga-nak, de egyetértek a 3-as válasszal, megnézném, hogy lehet 50-ből kihozni működőképes konfigot. Szerintem is hülyeség.
Igazából sejtettem, hogy azt nem érhetem el a gépemmel, hogy vigye a mostani játékokat, de elsősorban nem is amiatt kell, inkább az alapteljesítményt szeretném növelni.
VGA-t már ajánlottatok, most már csak egy RAM kellene. És mint mondtam, nem akarok új gépet és egy új konfiggal sem szeretnék bajlódni, csak VGA és RAM kell.
Hm, azt hittem, néhány napja már válaszoltam.
Szóval, DDR1 memóriából 16 GB horribilis összeg lenne, egyáltalán biztos vagy abban, hogy amit találtál az ez? DDR1-ből 4 GB-os modul nem nagyon volt elterjedt (ára és "feleslegessége" miatt is), ezért használt piacon is nehezen lehet beszerezni. Szerintem olcsóbb lenne, ha vennél egy új alaplapot, mit 16 GB DDR1 memóriát összevadászni - de próbáld meg, és írd meg az eredményt.
Van más oka is, hogy nem ajánlom a bővítést: teljesítménye nem lesz olyan jó, mint egy frissebb gépnek, és ha azt is kevésnek érzed majd, nem fogod tudni tovább bővíteni, így mehet a "szemétben" a most tervezett bővítésed is.
Tudom, hogy már adtál tanácsot, a 6-os válaszra feleltem. A rammal igazad van, végül kiderült, hogy a Ripjaws DDR3-as, csak az a hülye kereső valamiért DDR1-nek írta ki.
Végül is alapból jó a gépem, azokat a programokat, amiket használok lazán elviszi, elsősorban a stabilabb működés és az egyre nagyobb teljesítményigényű böngészők miatt szeretnék tuningolni.
Utánanéztem a DDR1-eseknek és nem nagyon találtam 1 gigánál erősebbet, de a HIS Radeon jó lenne a 780-as GPU-jával, mert a mostani videókarimnak csak 270 MHz a teljesítménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!