Ha az árat nem vesszük figyelembe, akkor melyik processzorral járnék jobban és miért? AMD Fx-8350 vagy i7-4770. A gépet játékra használnám.
Ha az árat nem vesszük figyelembe, akkor már inkább I7 4770K-t vegyél. Kb 5000-el drágább, mint a 4770, viszont lehet tuningolni.
Játékra jelenleg egy sima 4770 sokkal jobb egy FX 8350-nél, azonban egy húzott 8350 már lenyomja, ha veszel rá egy normális 10-12 ezres hűtőt. (Ami egyébként nagyon ajánlott, ugyanis az alaphűtőjéről eddig csak rosszat hallottam.) Persze az is igaz, hogy az FX jóval többet fogyaszt, s még mindig csak 1-2 játék használja ki a 8 magot (pl Battlefield 4, Thief). Az elkövetkezendő években azonban a multiplatform játékok nagy része szerintem már optimalizálva lesz 8 magra az új konzolok (XBOX ONE, PS4) miatt, melyekben AMD proci van. Az architektúrájuk elvileg nagyon hasonló a pc-sekhez, tehát hülyék lennének nem optimalizálni már akkor a PC-s procikra is.
Legjobban nyilván egy i7-4770k-val járnál, ha van kb. 90 ezred, hogy vegyél rá egy normális (10-12 ezres) hűtőt és húzhasd. Azonban ha egy sima 4770 és egy Fx8350 (jó hűtővel) közt lehetne választani, én az FX-re tenném a voksom. Nem hiába mondják, hogy az AMD a szegény ember Intele. Egy bizonyos ár alatt (kb. 60-65 ezer Ft) jobban megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!