Mit vegyek figyelembe inkább egy jó laptop vásárlásakor a processzort, vagy a videókártyát?
Ha játszol vele, videókártyát, ha prociigényes munkára fogod, procit.
Ha mindkettő szempont akkor vagy a zsebedbe nyúlsz vagy kompromisszumot kötsz.
Pont azért jók az árak, mert hajlmosk az áfával csalni, szürkeimportosak a gépeik, ha meg gondd lenne és gariztatni szeretnél elhajtanak.
Olvasgass utána, tele van a net radiumos, imperiumos rossz tapasztalatokkal.
Egyiket sem, azt kell megnézni hogy milyen a gép anyagminősége, mennyire jó a hűtés, ezt tesztek alapján meg lehet tudni.
Az hogy milyen processzor és videókártya kell, leginkább attól függ hogy mire akarod a laptopot használni.
A kinézett bolt nem ajánlott, mivel gondok lesznek ha a garanciát szeretnéd érvényesíteni.
Az Acer, Packard Bell, Hp Pavilion gépeket felejtsd el a gyenge minőségük miatt.
Acert, meg hp paviliont felejtse el a gyenge minőség miatt, lenovot mert gyakorlatilag nincs szervize, ha játszani akar akkor a dell latitude-kat (meg a minőséget) is, mert 400k egy 6540 amiben már van rendes vga, és a kérdező kerete ahogy látom 180k körüli...
Én a kérdező helyébe kizárásos alapon inspiron 3537-et keresnék i7 4500u+ radron 8850m-el 3 év garival, vagy hp probook 450-et i5 4200m-el + radeon 8750m-el, kicsit gyengébb vga-val de talán kicsitt jobb minőségben.
Köszönöm a segítségeket!
Én most találtam egy ígéretes gépet:
ASUS X75VB TY023D laptop
I5 3230M és gt740 + 8gb ram.
Most komolyan azért nem fogsz Lenovo-t venni, mert egy bloggernek gondjai voltak vele? :) Megfontolt döntés volt.
HP-t alapból nem vennék, mert olyan a hűtése, mint egy 1500-ös Ladának... Semmilyen. Az Acer (avagy cerka, ki hogy szereti) anyaghasználatáról sem kell vitatkoznunk. Szerintem még egy Fujitsu is jobb házat kap, mint azok a gépek.
De fokozzuk még: A Dell hűtése is silány... Hogy honnan tudom?
Beírtam google-ba, hogy "Dell problémák" és az első 5 találatból 5 a hűtés minőségéről ír. (Az elszabadult árakról nem is beszélve.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__1..
(Szerintem ennek is van annyi ereje, hogy lebeszéljen róla. Igazából 5x annyi érvet állítottam fel, mint a Lenovo elen kampányoló fiatalember :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!