Szerintetek megéri SSD-t venni? Ha igen akkor milyet ajánlotok 20 000ft-ért?
Esetleg egy Kingston HyperX...
Egy SSD nem csodafegyver.
Akkor lesz tőle gyorsabba gép, ha a HDD fogja vissza gépet, amely eset nagyon gyakran fennáll.
Ha gépben gyenge a processzor, vagy kevés ram, akkor SSD-vel is lassú lesz természetesen.
Én nemrég szereltem es SSD-t egy core2-es notebook-ba és sokkal gyorsabb lett, még úgy is, hogy nem támogatta a gép a SATA3-at.
Milyen gépbe lenne?
Ez még csak egy leendő konfig lesz:
amd x4 760k
4gb kingmax ram 16000mhz
Asus hd7770 ghz editon
Gigabyte GA-F2A88X-D3H alaplap
Én már közel 2,5 éve használok SSD-t, itthon két gépben is az a rendszerlemez (Force 3 60GB és Force GT 120GB). Nem rossz dolog, de igazából azt mondom, hogy tökéletesen el lehet lenni nélküle is. Ha már nem tudja az ember, hogy mit fejlesszen a gépén, mert elégedett a CPU/VGA teljesítményével, nem áll szűkösen memóriából és háttértárolóból, hatékony és halk a hűtés, akkor jó lépés egy SSD, mert az valóban ott gyorsít a gépen, ahol a HDD visszafog. Papíron remek dolog plusz egy kis placebo hatás is bejátszik, de gyakorlatban szerintem nagyobb a füstje, mint a lángja.
Általános használatra nem olyan fontos szerintem és simán kivárható a lassabb oprendszer bootolás (pláne Win 8 esetében, ami eleve gyorsan tölt be HDD-ről is) vagy hogy egy alkalmazás 0,5 másodperc helyett 3 másodperc alatt töltődik be. Jól mutatnak ugyan a merevlemez benchmarkok, de ez megint csak e-pénisz növelés. Notebookoknál viszont még előnyösebb lehet a kisebb fogyasztás és az ellenállósága miatt (ütődés, rázkódás, hőmérséklet tűrés).
:DDDDD
*1600
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!