Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek megéri SSD-t...

Szerintetek megéri SSD-t venni? Ha igen akkor milyet ajánlotok 20 000ft-ért?

Figyelt kérdés
2014. máj. 3. 18:21
 1/9 anonim válasza:
Hello persze hogy megéri SSD venni :) Én ezt ajánlanám [link] és még marad 213ft fagyira :P
2014. máj. 3. 18:22
 2/9 BM-Striker ***** válasza:

Igen.

Samsung 840 EVO 120gb

2014. máj. 3. 18:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Esetleg egy Kingston HyperX...

[link]

2014. máj. 3. 18:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Egyik ismerős Netbookjába is SSD-volt, de az olyan lassú volt, mint merevlemezzel.
2014. máj. 3. 18:26
 5/9 BM-Striker ***** válasza:

Egy SSD nem csodafegyver.

Akkor lesz tőle gyorsabba gép, ha a HDD fogja vissza gépet, amely eset nagyon gyakran fennáll.

Ha gépben gyenge a processzor, vagy kevés ram, akkor SSD-vel is lassú lesz természetesen.

Én nemrég szereltem es SSD-t egy core2-es notebook-ba és sokkal gyorsabb lett, még úgy is, hogy nem támogatta a gép a SATA3-at.

Milyen gépbe lenne?

2014. máj. 3. 18:32
 6/9 A kérdező kommentje:

Ez még csak egy leendő konfig lesz:

amd x4 760k

4gb kingmax ram 16000mhz

Asus hd7770 ghz editon

Gigabyte GA-F2A88X-D3H alaplap

2014. máj. 3. 18:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Én már közel 2,5 éve használok SSD-t, itthon két gépben is az a rendszerlemez (Force 3 60GB és Force GT 120GB). Nem rossz dolog, de igazából azt mondom, hogy tökéletesen el lehet lenni nélküle is. Ha már nem tudja az ember, hogy mit fejlesszen a gépén, mert elégedett a CPU/VGA teljesítményével, nem áll szűkösen memóriából és háttértárolóból, hatékony és halk a hűtés, akkor jó lépés egy SSD, mert az valóban ott gyorsít a gépen, ahol a HDD visszafog. Papíron remek dolog plusz egy kis placebo hatás is bejátszik, de gyakorlatban szerintem nagyobb a füstje, mint a lángja.

Általános használatra nem olyan fontos szerintem és simán kivárható a lassabb oprendszer bootolás (pláne Win 8 esetében, ami eleve gyorsan tölt be HDD-ről is) vagy hogy egy alkalmazás 0,5 másodperc helyett 3 másodperc alatt töltődik be. Jól mutatnak ugyan a merevlemez benchmarkok, de ez megint csak e-pénisz növelés. Notebookoknál viszont még előnyösebb lehet a kisebb fogyasztás és az ellenállósága miatt (ütődés, rázkódás, hőmérséklet tűrés).

2014. máj. 3. 18:48
 8/9 anonim válasza:
16000mhz hmmm :3 Jövőből vagy?:D
2014. máj. 3. 18:49
 9/9 A kérdező kommentje:

:DDDDD

*1600

2014. máj. 3. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!