Ha oda van írva egy laptop procihoz hogy ppga448 akkor miért nem megy bele fizikailag egy olyan laptopba amibe szintén ppga478-as cpu volt?
Ez nekem nem logikus akkor minek találták ki ezeket a szabványokat...meg volt amelikybe belement de még bios frissítés után sem működött.
Am ezekről van szó.
Ezt:
Egy ilyennek a helyére.
Hát az ark intel oldalán ez van: PBGA479, PPGA478
Nekem ez azt jelenti hogy ebbe a 2 foglalatba megy bele...vagynetán azt jelenti hogy ebből a cpu-ból ez a 2 fajta van ?
Na és emennek a helyére az én 479-es t7400-am miért megy bele rendesen..aztán nem indul el vele a gép, de belemegy- mért megy bele?
Amit linkeltél az mFCPGA478 (Socket P) tokozású, míg notebookodba PPGA478 (Socket M) kell.
Még ha lábkiosztás meg is egyezik, nem jelenti, azt, hogy megfelelő tokozású.
A T7400 ebbe a foglalatba illeszkedett: [link] "Socket M is not pin-compatible with the older desktop Socket 478 (mPGA478B) or the newer mobile Socket P (mPGA478MN) by location of one pin" location of one pin, eh? Mintha a kerdes pont ez lenne, nem igaz.A felsorolt sok proci kozott nem szerepel a T2330 felmerul az eros gyanu hogy a T2330 esetleg Socket P eees [link] tenyleg.
A felreertes feljebb abbol volt hogy van neki alaplapra forraszthato (FCBGA6) valtozata ld. itt.
Mi volt benne eredetileg?
Azzal linkelj egy cpu-z screeshot-ot.
Jelenleg ez van a gépben(travelmate 5720)
És ebbe szerettem volna a t7400-ast beletenni, utána meg a pentium dual core t2330-ast De bár mindkettő belement, de egyikkel sem indult el.
Az most lényegtelen hogy miért akarom ezt és-ezt beletenni csupán a dolog elméleti része érdekel hogy ugyan miért nem megy egyikkel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!