Intel core 2 quad q8200 netezés közben 53-58fokos míg játék közben felkúszik 75fokra mi lehet a hiba? Teljesen új Arctic Freezer 11 LP hűtőm van nem értem
Csak ilyen zárt gagyi házaknál van jelentősége, ha leszedet az oldallapot. Ugyanis ott könnyen beszorul és megül a meleg levegő.
De ha normálisan megtervezett szellőzésű (pl. Gamer) házad van, akkor ártasz vele ha leszeded mert felborítod a szellőzést, nem távozik olyan hatékonyan a hő.
Megkukkantottam a Freezert es szerintem a pasztaval vagy az illesztesi erosseggel/feluleti feszultseggel lesz a problema .Tehat vagy a paszta gyenge/rosszul van felrakva(amit nem tudok elkepzelni),vagy nem szorul a cpu-ra rendesen , Problema lehet az is ha pl. a legsimabb szamitogephazad van , es csak 1 80/92mm-es ventilatorral felszerelve.
Azert nem art megjegyezni hogy ha az ember mar "aftermarket" hutot vesz kerulje mindenkepp az egy hocsoves dolgokat , a 2 hocsoves dolgokat is ha a TDP 100W es felette van . Altalaban 3-4 hocsoves , 92-120mm-es ventilatoru a belepo az aftermarket coolereknel mar csak azert is mert 90%-ban a gyari huto gyari sebessegen teszi a dolgat.
Kb. 4.5 evig volt nekem egy Q8400-as procim es mivel akkor meg nem ertettem hozza , nem is gondoltam hutocserere pedig neha 80'C felett is volt (meg mindig megy,csak mar eladtam ,mert elromlott az alaplapom es mar nem eri meg sk775-osbe fektetni , na meg a ram is regimodi volt mar) .
Ahogy elottem is irtak a huto 90W-ig tud optimalisan hot kezelni es a te CPU-d eros hasznalatban (tobb mint 80%) akar 130 wattra is felugrik ,szerintem a problema ebbol adodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!