Mitől fagy le a gépem? ( Többi lent )
Az utóbbi időben észrevettem ,hogy gyakran lefagy a gépem .
Az egész azzal kezdődött ,hogy sokat játszottam és egyszer csak megállt a kép-beakadt a hang semmire nem válaszolt a gép. Megfogtam a gép oldalát nagyon meleg volt. Újraindítottam nem indult be csak pittyegett az alaplap ( 8-10 pittyegés körül ) . Gyors szétszereltem kitakarítottam ( Volt benne por rendesen ) . Beszereltem beindítottam tökéletesen működött, nem is melegedett a gépház oldala terhelés alatt sem.
Gyors lefuttattam néhány tesztet hátha megtalálom a hibát , ezeket az eredményeket kaptam :
Hard Disk Sentinel : Nem volt hiba ( 100% élettartam )
SpeedFan nevű programmal lemértem a hőmérsékletet . Terhelés nélkül : GPU : 35-38°
CPU : 48-50° ( soknak találom )
AUX : 128° ( ez fogalmam sincs micsoda )
System : 35°
Terhelés alatt : GPU : 55-60°
CPU : 70-82° ( soknak tartom )
Windows 7 memória tesztelő nem talált hibát .
Újratelepítettem a gépet viszont a lefagyásos probléma még mindig fent áll. Időközönként legyen az videónézés , játék vagy akárcsak böngészés fogja lefagy az egér , hang beakad ( ha megy ) és csak a restart segít. Ott is szokott lenni ,hogy nem tölt a bios 1. újraindításnál ilyenkor mégegyszer újrakell indítani .
Off:// Proci hűtést gondolkoztam veszek vagy újrapasztáztatom . ( 4 éves gép )
Lehet hogy túl sok a por a gépházadban!
Megnézted egyszer már belülről a gépedet ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!