Mi a véleményetek erről a notebookról? Nem túl olcsó a 8GB RAM-hoz, és a quad-corehoz képest? Esetleg ha valakinek van ilyen, tapasztalat?
Értem, köszi. Néztem a leírásodnak megfelelő Dell-eket(mert ismerős ezt a márkát tudná megszerezni olcsóbban), pár 10essel drágább kategóriában. Pl: [link]
az alapvető használat mellett kép-és videószerkesztésre, meg néha (nem a legújabb) játékokra használnám, jó választás lehet?
Videoszerkesztéshez azért egy kicsit mélyebbre illene nyúlni a pénztárcába, mert oda azért nem ártana egy jóféle dedikált videokártya.
Mondjuk ez már egész tuti:
-A képernyője fényes (ez ízlés kérdése), a felbontása nagyon alacsony.
-A 8 GB tárhely egy SSD-n nagyon kevés. Gondolj bele, ez egy OS-nek elég kb., de rájönnek még a frissítések, Service Pack-ek stb. stb. Windows 8-hoz 20 GB tárhely kell, a legújabb Ubuntu-nak 5 GB... állítólag.
-A 4 cellás akksi elég kevés, legalább 6 cellásat vennék.
-2 év garancia kevés, legalább 3 évest néznék.
Persze te tudod jobban. De remélem, segítenek ezek a szempontok.
-1333x768: Ez a standard laptopfelbontás, ettől nagyobbat csak a nagy méretű illetve a drága notebookok tudnak nyújtani.
-Az a 8GB SSD az ilyen árkategóriás gépeknek maga a megváltás. A rendszer leggyakrabban használt fájljait teszi rá, így nagymértékben gyorsul a bootolás és a leggyakrabban használt szoftverek indulása. És még sem kellett 40-50k-t kifizetni egy korrekt ssd-re, ráadásul megvan az 500-1000GB tárhelyed is.
-Az aksi cellaszáma eddigi tapasztalataim alapján nem releváns. Nekem egy 3 cellás gépem van, és 10-12 órát bírja teljes fényerőn normál használat közben. Pedig sima HDD van benne, nem SSD. (Ha nem hiszed, nézz utána: Vostro 5470)
-Az utolsó szemponttal egyet értek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!