Ubuntu szakértők válaszolnátok pár kérdésemre?
Ubuntu minden egyes bekapcsoláskor elfelejti a fényerő beállításokat. Így minden egyes indításnál az az első, hogy azt kell beállítanom, mivel magasabb értéken a laptop akuja kevesebb szuflával bírja.
Második kérdésem meg a naptárral kapcsolatos. Szerbiába élek, és nem tudom, hogy mi lelte a masinát, de a napokat, és a dátumot szerbül írja, pedig magyarul telepítettem a rendszert. Telepítés kezdésénél kiválasztott nyelv hatással lehet rá??...Mivel a fővárosunkat jelöltem be, mint lokalizáció.
Windows mellett használom, így a csatolt meghajtók alatt látom a windows rejtett mappáit is, és elég idegesítő. Zenéknél is látom az albumborítókat, és nekem ez nem tetszik. Van valami megoldás arra, hogy eltüntessem a szemem elöl? Nem kitörölni, hanem rejtetté varázsolni, mint ahogy win alatt lehet? Gondolom ez nem lenne kihatással a winre.
Computer icont 12.04es alatt kiraktam simán, de 14.04 alatt sehogyan sem tudom kirakni. Le is szedtem egy programot amivel testre lehet szabni a rendszert, meg is találtam, de computer icon nincs közte. Szemetes, meg helyi kapcsolat , fájlokat mutatja csak.
Ugyanígy vagyok a bezárás, tálca gombokkal, hogy 12.04-el ez is simán ment, de 14.04 alatt nem megy. Bal oldalról szeretném jobb helyre rakni ezeket a gombokat.
Köszönöm előre a válaszokat. Kérdés kiírása közben is a megoldásokat keresgélem, de eddig nem sok mindenre jutottam. Nem nagy problémákról van szó, csak idegesítőek. Ubuntu 14.04 rendszert használok, ami nagyon tetszik, csak ezek rontanak a felhasználói élményen.
Mióta visszaálltam Win7-re,az ilyen jellegű bajaim megoldódtak.Nem kellenek külön progik,éjszakába nyúló terminálos kínlódások,hogy működjön a "renccer".(Ubuntut is használtam.)
E van.10 év után (amióta próbálgatom) se kerek ez a Linux téma és van egy érzésem,hogy nem is lesz.Túl sok irányvonal,mindenki újít és ennek a visszafele kompatibilitás issza meg főleg az árát.Sokszor a Win-nél
megszokott alap dolgokat se lehet beállítani (persze nincs driver,vagy gyengébb és nem használja ki a hardver töredékét se,amire képes...)
Mióta nem használok windowst, nem látom többé azt a csúnya kék ablakot hülye szöveggel („Dr. Kék Halál”). És többé nem kell vírus irtanom , töredezéség mentesíteni, rendszert takarítani, hogy működjön a „reccer”. És még olyan alapdolgok voltak/lesznek benne, mint egy szoftverközpont, egy kattintásra frissülő alkalmazások stb... Meg még máig sem értem mért fut a böngésző admin jogokkal a windowsban.
Ezzel csak azt akartam hangsúlyozni, hogy meg vannak az előnyeik/hátrányaik. És mindketten jó irányba fejlődnek.
Hosszú keresgélés árán, de a legtöbb problémámra gyógyírt találtam. Elsőnek is köszönöm a segítséget. Mindkét rendszernek megvan a -/+ tulajdonságai. Windows + tulajdonságát számomra a profibb programok, játékok jelentik. Ennyiben ki is merül +.
Ubuntu + előnyeit ismerjük, de a - elég szubjektív.
-lehet, hogy könnyebb használni, de néhány egyszerű dolgot jól megkomplikáltak. Pl. 1 ikon kirakása az asztalra sem egy kattintás, még jó hogy a háttér cserét nem komplikálták meg....stb
-optimus technology kezelésével sem vagyok megelégedve, de hátha már 1x talán nemsokára magától fog majd kapcsolgatni, és nem nekem kell majd manuálisan szórakozni.
Kompatibilitási problémával még nem találkoztam, max. ez az optimus tech, de úgysem játszok. Elég a cpu gpu-ja, de így összességében is több a +, mint a-.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!