Ha egy wifiadaptert egy digi-s parabolatányér elé teszek akkor azzal érhetek el nagyobb hatótávolságot?
Technikailag lehetséges, bár ugye nem szabadna más netét használni... De ha a szomszéd haverrel feleznétek az előfizetés árát, vagy van egy könyvtár kávézó ilyesmi a környéken, akinek van ingyen wifije, a következő a teendő:
Először is: olyan e a wifi adaptered, aminek rendes külső (levehetős antenna csatlakozós mégjobb) antennája van? (azok erősebb jelet adnak, illetve érzékenyebbek) Ilyennel érdemes belekezdeni egyáltalán.
Ha elég őrült vagy, vehetsz Yagi-antennás wifi adaptereket is, az irányérzékeny, tudsz vele célozni. Vagy ha bevállalod a forrasztgatást, akkor Cantenna-val (kutyakonzerv antenna, van hozzá egy pár méretező progi neten) is lehet irányítottságot elérni.
Az antennának kint, vagy ablak előtt kell lennie.
Mindenképp javaslom, hogy ne a rádiójelet vezesd koax kábelen az antennához, hanem tedd ki az adaptert az antennához, és használj egy hosszú USB kábelt, azon digitális a jel, nem torzul.
Ha egy Cantenna-t ráirányítasz a parabolára (és jól állítod be) akkor azzal jó messze el lehet lőni.
Persze a vétel attól is függ mi van a másik oldalon. Ha csak úgy rá akarsz csatlakozni egy ingyenes wifire, az akármit csinálsz max 100 esetleg 200 méterről fog menni, mert egyszerűen ha a túlsó oldalon egy közönséges (minden irányba sugárzó) pálca antenna van, akkor nálad nem lesz elég erős a túloldalról jövő jel. (oda-vissza megy a kommunikáció meg a jel ugyebár)
Ha a túloldalon is van egy parabola plusz cantenna, akkor fél kilométert is át lehet lőnni jó rálátás esetén. (padlás-padlás között, láttam egyszer egy ilyen cikket neten angolul.)
A leírtak nem a saját tapasztalatomat tükrözik, sajnos az én környékemen minden wifi le van jelszavazva, szóval kénytelen vagyok mobilnetezni.
Ha a szomszéd haverral akartok egy netet használni, tegye ki a routert az ablakba, te meg a vevőt a te ablakodba. úgy mennie kellene.
A parabolás dolog mellesleg jogilag még ott aggályos, hogy azzal olyan erősségű irányított sugárzást érnél el, amihez már ilyen-olyan engedélyek kellenének.
Hát akkor próbáld meg a routert elfordítani illetve az antennáját srégre állítani. Ha botantennája van a routernek,és függőlegesen áll, akkor az leginkább a vízszintes síkban sugároz. Próbáld ferdére állítani az antennát.
Egyébként vehetsz hosszabb netkábelt is...
A hugod meg szerintem vegyen egy rendes wif adaptert, meg egy 5 méteres USB kábelt, és akassza fel az ablakkilincsre. Vagy szekrény teteje is jó, ha van rálátás.
Egyébként: a router-től nézve át lehet látni a húgod ablakába? (jó, wifi jel egy kicsit átmegy a falakon is, de jobb ha csak egy ablakon kell átmennie)
Más: próbáltad feljebb venni a router rádióadójának teljesítményét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!