Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha egy nyomtatópatron így...

Ha egy nyomtatópatron így adja be a kulcsot akkor a lent leírt dolgok közül melyik lehetett a hiba oka?

Figyelt kérdés

vagy esetleg más lehetett a hiba mint ezek közül amikre gyanakszom?...

nos hp 21-es ( fekete ) tintapatron fogta magát és elkezdett olajzölden nyomtatni majd megadta magát... néha csináltam nála egy chip resetet mert idegesített hogy kidobálja hogy üres a patron, bár ennek ellenére nyomtatott... a patront úgy töltöttem itthon után Equalink RU48 univerzális tintával kb 67-70 mili volt vele nyomtatva, de ne volt soha légtelenítve... valamint maga a patron kb másfél éves volt mikor bedöglött és a patron dobozán lévő szavatosság lejártáig még 1 hónap volt hátra...

Nos szerintetek ez az olajzöld nyomtatás és az hogy letiltotta a nyomtatást a patron valamint a resetelést sem engedte miért lehetett? közrejátszhatott ezek közül valamelyik vagy esetleg más oka lehetett?:

Lehet hogy nem megfelelő tinta

Szavatossági Dátum

A Kb 60-70 milinyi nyomtatás

Légtelenítés hiánya

2014. ápr. 16. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:

A patron szavatossága nem kibontva és használva értendő.

A zöld szín oka lehet eltömődés is, másféle festékkel talán jobban bírná, de valószínűbb, hogy az van, ami nekem volt a 21-essel: néha csak 2, általában 3, van hogy 4 utántöltés után csere. Gondolod, hogy azt a fejet olyan sok használatra készítik?

Kicsit kitolható langyos vizes pézsébe nyomkodással, de értelme nincs. A chip resetet nem tudom mire érted, nekem a patron számlálójának nullázására csak olyan megoldást sikerült találni, ami másik panelt épít a patronra, azt is pénzért árulták.

2014. ápr. 16. 13:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Laikusként... Feltételezem fekete patronba fekete tintát töltöttél, akkor abból hogy a fenébe lesz olajzöld?
2014. ápr. 16. 13:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Nagyon elnagyolva:

Fekete=többi szín összeöntve.

Színanyag=apró, színes szemcse.

Festék: színanyag+hordozó folyadék

A különböző színanyagok azonos szemcseméretét vagy azonos oldódási tulajdonságait semmi nem garantálhatja, és ha valami nem a tervezett módján működik, előfordul, hogy ülepszik, szűrődik, hígul a festék, és a színösszetevők valamelyike mire papírra ér, túlsúlyba kerül.

2014. ápr. 16. 15:31
 4/4 A kérdező kommentje:

Csak egy patronnal használom, ilyennel:

[link]

ez van benne és csak fekete... és ilyennel töltöttem után:

[link]

aztán kb másfél év mulva hogy megvettem a patront és belenyomtam kb két ilyen flakonnal elkezdett olajzölden nyomtatni... és ez alapján reseteltem ( tudom a képre 56 os patron van írva de a 21 hez ezt írják és működik vele... )

[link]

2014. ápr. 16. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!