Ha egy nyomtatópatron így adja be a kulcsot akkor a lent leírt dolgok közül melyik lehetett a hiba oka?
vagy esetleg más lehetett a hiba mint ezek közül amikre gyanakszom?...
nos hp 21-es ( fekete ) tintapatron fogta magát és elkezdett olajzölden nyomtatni majd megadta magát... néha csináltam nála egy chip resetet mert idegesített hogy kidobálja hogy üres a patron, bár ennek ellenére nyomtatott... a patront úgy töltöttem itthon után Equalink RU48 univerzális tintával kb 67-70 mili volt vele nyomtatva, de ne volt soha légtelenítve... valamint maga a patron kb másfél éves volt mikor bedöglött és a patron dobozán lévő szavatosság lejártáig még 1 hónap volt hátra...
Nos szerintetek ez az olajzöld nyomtatás és az hogy letiltotta a nyomtatást a patron valamint a resetelést sem engedte miért lehetett? közrejátszhatott ezek közül valamelyik vagy esetleg más oka lehetett?:
Lehet hogy nem megfelelő tinta
Szavatossági Dátum
A Kb 60-70 milinyi nyomtatás
Légtelenítés hiánya
A patron szavatossága nem kibontva és használva értendő.
A zöld szín oka lehet eltömődés is, másféle festékkel talán jobban bírná, de valószínűbb, hogy az van, ami nekem volt a 21-essel: néha csak 2, általában 3, van hogy 4 utántöltés után csere. Gondolod, hogy azt a fejet olyan sok használatra készítik?
Kicsit kitolható langyos vizes pézsébe nyomkodással, de értelme nincs. A chip resetet nem tudom mire érted, nekem a patron számlálójának nullázására csak olyan megoldást sikerült találni, ami másik panelt épít a patronra, azt is pénzért árulták.
Nagyon elnagyolva:
Fekete=többi szín összeöntve.
Színanyag=apró, színes szemcse.
Festék: színanyag+hordozó folyadék
A különböző színanyagok azonos szemcseméretét vagy azonos oldódási tulajdonságait semmi nem garantálhatja, és ha valami nem a tervezett módján működik, előfordul, hogy ülepszik, szűrődik, hígul a festék, és a színösszetevők valamelyike mire papírra ér, túlsúlyba kerül.
Csak egy patronnal használom, ilyennel:
ez van benne és csak fekete... és ilyennel töltöttem után:
aztán kb másfél év mulva hogy megvettem a patront és belenyomtam kb két ilyen flakonnal elkezdett olajzölden nyomtatni... és ez alapján reseteltem ( tudom a képre 56 os patron van írva de a 21 hez ezt írják és működik vele... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!