Miért akar boldog-boldogtalan K-s procit?
Nagyon nem jön ki a többletköltség szerinti teljesítmény, és munkára épp a túlontúl is stabil beállításokat szeretjük használni. A tuningbarát konfig jó, ha kijön 20%-kal többől, kőkemény minőségi kompromisszumokkal. Ugyanannak a gyártónak a jó minőségű B vagy H alaplapja és egy ekvivalens Z lapja közt óriási árkülönbség is lehet. És kell a jobb hűtő, meg nem is nagyon jó ötlet olyan tápot venni, ami minőségi wattokkal ugyan, de mégiscsak éppen-éppen bírja a vélhetően szintén tuningolt videokártyát a procival együtt. Persze nem fullos burn-in teszt lesz a hétköznapi használat, de a 24 órás stabilitásteszten illő átmenni egy játszogatós gépnek is.
Munkára meg nem értem, minek tuning. Nagyjából arányosan drágábban, valóban minőségi kompromisszumok nélkül ott a hat mag 2011 foglalatban, és a négycsatornás ramvezérlő, a vt-d, meg amit csak az Intel a processzoraiba tervezett, és nincs csatlakozóhiány se, meg lespórolt tápfázisok vagy hűtőbordák se, marha hosszú távra tervezett alkatrészek dolgoznak, elviselhető teljesítményfelvétellel. Aztán ha nem elég, és csak egy régi gép már, akkor még mindig lehet húzni, és odaadni a gyereknek, hogy játsszon vele vagy valami... Tudom, nem egy ár, nem mindenkinek van pénze prémium cuccra, teljesen világos, mert nekem sincs. Arra próbálok kilyukadni többedszerre is, hogy a tuning is prémium szolgáltatásként van árazva. A mi időnkben rendelt az ember valami nagyon jó szériájú AMD-t, tett rá egy szép nevű, rézmagos hűtést, ami nem 2000 volt, hanem 4000, és ha az se volt elég, rakott rá irgalmatlan ventit meg normálisan meghűtötte a házat. És általában bírta a kiképzést még szerencsés esetben Codegen táppal is, sok bírja a mai napig. Ezen sok pénzt spóroltunk, és egy kis kockázattal meg azonnali garanciavesztéssel fizettünk érte. Ma aránytalan többletet fizetsz azért, hogy legyen mi miatt izzadjon a tenyered, azért az én szemszögemből ez teljesen érthetetlen. Nagyjából emiatt kérdem. Nem jön ki az aránypár.
Szerintem a legtöbbjét az Egó a hiúság viszi bele a többletkiadásokba,nem ért hozzá de elmondhatja menő gépje van, de mint átlagfelhasználó ugyanazt kapja a 100000-es konfigtól mint a félmillióstól.Több százezres gépeik vannak de a legalapvetőbb dolgokat is itt a GYIK-on kérdezik meg,még arra is lusták hogy a google keresőt használják.
Te meg ha tudod, hogy takarékosan is lehet minőséget kapni használd ki,hagyd meg olyanoknak a többletkiadást akik ettől érzik valakinek magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!