Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 300 000 körül jó laptopok?

300 000 körül jó laptopok?

Figyelt kérdés

Digitális grafika, zeneszerzés céljából.

Maximum 15,6 inch, legalább 8gb ram, és ha lehet intel core i7(vagy i5).

Személy szerint Lenovo Z510-re gondoltam, esetleg Asus X550LN, ha nagyon húzósan veszzük, Acer V5-573G, de ezek közül egyiknek sincs i7-es processzora ebben az árban.

Javaslatok?

2014. ápr. 14. 15:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

ma 16:55

Hagyjad oket. Itt a legtobb ember nem azert fikazza az Apple termekeket mert volt neki ilyen is, olyan is es szerinte az Apple szar, hanem mert alapbol penze se lenne soha megvenni egy Apple cuccot ugyhogy zsigerbol leszarozza inkabb, mert faj neki a teny hogy mas meg tudja venni, o meg nem. Nem kell veluk foglalkozni. Ez a gyerek is mirol beszel? Oneki volt MacBook-ja...Hogyne, a marka nevet se tudja helyesen leirni:D

2014. ápr. 14. 16:59
 12/23 anonim ***** válasza:
nem hát azért van fél millás gépem :D csoró lelkű lol
2014. ápr. 14. 17:12
 13/23 anonim ***** válasza:
Szerintem masfel millas, nem?
2014. ápr. 14. 17:30
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

OFF: "zsigerbol leszarozza inkabb, mert faj neki a teny hogy mas meg tudja venni, o meg nem"

Nem az fáj, hogy nem tudom megvenni, hanem hogy más, tehetősebb embereknek elég volt annyi ész az élethez, ami kevés ahhoz, hogy összehasonlítson két vasat. Kijelentitek, hogy a Mac-siás márpedig sokkal katányabb akármelyik megbízhatatlan, fujfujfuj pécé alapú laptopnál, és ez így van, mert így van, és kész.

Haggyukmá!

Na, ON

Én grafikával nem foglalkozom, de zenélek. Már zenénél is nagyon sokat jelent, ha van legalább egy 1080p monitorod, de inkább legyen minél több és minél nagyobb. Grafikánál el tudom képzelni, milyen csodás laptopon görcsölni. És zenénél kell a kraft, remélem grafikánál is, és ilyesmire asztali gépet használnék. Ha cég lennék, akkor valószínűleg Macet, de nem Macbookot. Az színpadon is csak kellék, nincs előnye egy olcsóbb és erősebb Dellhez képest pl.

Ha két-három pont közt hordozható zenélős PC kell, akkor ITX és mindenhova egy rendes monitor, amit nem hordozok, csak utolsó nap hazaviszem. Otthon több és rendesebb monitor, lehetőség szerint. Ha két hely közt ingázol, egy becsületes kis i7 konfig meg két monitor kijön 300k-ból, és lehetőséged nyílik próbára tenni ezt a mokány kis IGP-t, hogy mire elég grafikusként. Amire ilyesmiben videokártya egyáltalán kellhet keményebb, az a 3d szerkesztéskor nagyon sok node-ból álló scene kellemes, sima megjelenítése hardveres gyorsítással. Közepesen komplex projektre elég egy mai IGP, ha jól emlékszem szedett-vetett olvasmányaimból.

16,784 Ft Asrock H81M-ITX alaplap

15,395 Ft Chieftec Flyer 200W FI-01B-U3 számítógép ház

45,877 Ft Corsair 2x8GB DDR3 1866MHz CMY16GX3M2A1866C9 memória 60 hó gar.

74,699 Ft Intel Core i7-4771 processzor 36 hó gar.

31,318 Ft Kingston 240GB SV300S37A/240G SSD meghajtó 36 hó gar.

15,817 Ft Noctua NHL12 processzor hűtő 60 hó gar.

16,205 Ft Western Digital 1TB 64MB SATA3 WD10EURX merevlemez 24 hó gar.

Össz 216000

És így jut két monitorra, két billentyűzetre, két egérre akár. Annyi az összes baj vele, hogy egyrészt ugye nem lehet akár a legalkalmatlanabb pillanatban előkapni és veretni, másrészt hogy ebbe a házba csak low profile videokártya fér, tehát ha kiderül, hogy messze nem elég az IGP, akkor borul a terv. Érdemes lenne valakinél egy Haswell IGP-n behúzni egy álom komplexitású projektet a kedvenc progidba.

2014. ápr. 14. 17:50
 15/23 anonim ***** válasza:

"OFF: "zsigerbol leszarozza inkabb, mert faj neki a teny hogy mas meg tudja venni, o meg nem"

Nem az fáj, hogy nem tudom megvenni, hanem hogy más, tehetősebb embereknek elég volt annyi ész az élethez, ami kevés ahhoz, hogy összehasonlítson két vasat. Kijelentitek, hogy a Mac-siás márpedig sokkal katányabb akármelyik megbízhatatlan, fujfujfuj pécé alapú laptopnál, és ez így van, mert így van, és kész.

Haggyukmá!"

Ilyen embereket ki lehet szurni azonnal es nem kell komolyan venni. Ellenben vannak olyanok is, akiknek tapasztalata van Macel es PC-vel, igy ossze tudja hasonlitani a kettot.

2014. ápr. 14. 18:10
 16/23 anonim ***** válasza:
az mondja hogy féltékeny akinek nem volt de másnak akadt.. jah meg az mondja hogy féltékeny akinek még régi kis 2 magos gépje van agp foglalatos geforce mx2 -vel végül is a féltékenység ragályos hahaha.. idióta !
2014. ápr. 14. 18:11
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem elég mások tapasztalatait olvasni a fórumokon, ezért nem ajánlanék melóra Macbookot. Asztalit igen, zsúfolt lánykagépet nem.
2014. ápr. 14. 18:14
 18/23 anonim ***** válasza:
Mit tud az a felmillas geped? :)
2014. ápr. 14. 18:42
 19/23 anonim válasza:

Macbook Pro-t ajanlom, en is ezt hasznalom. Aki megprobalja lefikazni a Macbookokat, jojjon el, es nezzen szet az Egyesult allamokban, ill ha EU-ra gondolunk, akkor a nyugati allamokban, szinte mindenki, aki futotta valamire az eletben, Macbookot hasznal! Fokent az USA-ban. Es nem amiatt, hogy villogjon vele, erre is csak a csoro magyarok tudnak gondolni! Naluk ez olyan termeszetes mint itthon a gagyi 50 ezres laptopok! Senki se mondja h jesszusom ennek Macbookja van!

En anno HP gepet hasznaltam, felsokategoriasat. 1 ev alatt erteket vesztette, magatol ujraindult, instabil lett az egesz, sokszor kellett ujra telepiteni, pedig szinte csak atlagos hasznalatban volt. Az olcso muanyag hatasrol inkabb nem is beszelek. Amiota Macem van szinte semmi problemam nincs vele, annyi, hogy ha Mid 2012 Macbookon gondolkozol, erdemes SSD-t venni bele, sokkal gyorsabb lesz.

Udv

2014. ápr. 18. 20:40
 20/23 laszlobak ***** válasza:

A Lenovo Z510 kapható a erős, négymagos i7-es processzorral, de a 64 bites, 1-2 DDR3 RAM-os GT 740-es videokártya miatt csak pénzkidobás lenne, ezzel a procival is csak (alulról) közepes video teljesítmény várható el ettől a géptől.

Az Asus X550LN GT 840-séről is ugyanez mondható el, ráadásul én csak kimondottan gyenge i3-as procival találtam meg.

Mindkettő nagyon jó gép, (a Z510 Intel Pentiummal, 138 eFt-ért, vagy i3-mal,) otthoni, általános használatra, de egyik sem a Te géped.

Az Acer V5-573G paraméterei alapján, +4GB RAM-mal, IPS, kimondottan jó képernyőjével már szóba jöhet, de a konkrét ajánláshoz konkrétan ismernem kellene, hogy milyen „Digitális grafikai” programot szeretnél használni.

2014. ápr. 25. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!