az érdekel h 2vagy 4 magos procit vegyek és h amd t v intelt
és mi en lapot érdemes melé veni max ojan 50EZREM van rá
2009. dec. 20. 11:18
1/10 anonim válasza:
Jelenleg a legtöbb dologra elég a kétmagos processzor, hosszútávon viszont lehet a 4 mag kifizetődőbb, ha legalább ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik, mint a kétmagos társa.
Intel VS AMD-be nem mennék bele, szerintem AMD oldalon a Phenom II elég jól sikerült, Intel meg amúgy is pár lépéssel előrébb jár. Ha 50k-d van processzorra, akkor szerintem az Intel jobban megéri, aki ilyen összegért vesz processzort, annak inkább a teljesítmény a fontos, mintsem a jó ár (utóbbi esetben AMD lenne a nyerő). Core i7 920-t kapsz br 65ért. 45-ért van Core i5, de ez nem támogat HiperThreading-et. Utóbbi kettő 4 magos, tesztet itt találsz: [link]
Ahogy elnéztem az i5 jól sikerült és nem is olyan vészesen drága, belefér az 50k keretbe.
2009. dec. 20. 11:54
2/10 anonim válasza:
4 mag jóval fontosabb lesz a köv évben már, Intelnél van pl 33-ét újjonan Q8300, kb ennyi az ára. Hozzá egy Gigabyte alaplap, de rendeset már csak használtan lehet venni hozzá. Én így tennék. Prohardveren az apróban van sok jó lap eladó Gigabyte P45-ds4 és hasonnlók. Megéri így is megvanni, mert rendes lapot újonan 20 körül nem kapsz hozzá már sehol sem. Sajna a P55 kiszorította őket.
2009. dec. 20. 11:59
3/10 anonim válasza:
Szerintem is 50k korul intel, bar velemenyem szerint a core i5 / i7 picit sok lehet, de hat persze ez a jovo. Egy erosebb core 2 duo procival is jol jarhatsz, mondjuk 2,6 ghz folotti sebessegnel barmi jo. Hosszabb tavra is. Persze jo kerdes az lenne, mire hasznalnad a geped? Ha csak jatszanal + msn + net, akkor tok mindegy mit veszel bele, ha komolyabban dolgoznal is vele, pl. photoshop, 3d studio, autocad, miegymas, akkor fontosabb a proci. Na meg jo sok RAM.
2009. dec. 20. 12:00
4/10 A kérdező kommentje:
Jo formán csak Játékra meg programozásra kel a gép
ezért ugy van tervezve h 2xsapphire 5770 1gb meg 8GB kingmax DDR3 ram ez lemarat :S szoval a alpnál fontos lene a CROS FIRE a táp meg 1200W os lesz Gigabyte ODIN Pro 1200W Tápegység sajnos ezeket elöbeszeresztem mint h érdeklötem volna a lap és a proci terén :S és igy csak 50 rugomarat a lap+proci terén
2009. dec. 20. 15:24
5/10 anonim válasza:
Mi a f*sznak 1200 wattos táp? Bőven elég oda egy 650 wattos is.
2009. dec. 20. 16:34
6/10 anonim válasza:
vazze te égeted a pénzt szabalyosan. Mi a fraszkarikanak 8 giga ram? Miiiiiiinek????? 4 giga ram, valami phenom 2, elég abból a VGA-ból 1 is, 500wattos tap, és akkor még tul is biztosítottad magad, és bumm fut minden fulllon faszan. Nekem 2magos procival 4830al 2 giga rammal nem okozott eddig gondot egyetlen RENDESEN megírt jatek sem, neked se fog. Anyud meg apud inkabb ne lökje ki feleslegesen a nehezen megkeresett pénzt.
2009. dec. 20. 23:21
7/10 anonim válasza:
jézusom és ezeket mar megvetted... Szép egy gyerek vagy... Felesleges volt, a tap is, a ram is, meg a vga is. jézusom.
2009. dec. 20. 23:22
8/10 A kérdező kommentje:
ya megjöt a segé :D aszt v mire elkel költeni csak a deszkárol meg a procirol v hogy el felejt kesz tem :D
2009. dec. 21. 10:39
9/10 A kérdező kommentje:
az kimarat h a pénszt magam keresem :D 8GB ram meg arakel h WIN 7 alat kikapcsolhasam a virtuális ram ot és igy gyorsablesz a gép
2009. dec. 21. 10:42
10/10 anonim válasza:
Inkább iskolára költsd a pénzt, mint gépre, rád férne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!