Ez így működhetne?
Üdv !
A választ előre is köszönöm !
Egy "MSATA" SSD-t szeretnék vásárolni, de nem vagyok benne biztos ,h működne is.
Vagyis az SSD biztos ,de nem is az a gond .
Vagyis csak annyi ,hogy a wifi/bluetooth helyére szeretném illeszteni , mivel a slot-ok egyeznek így úgy gondoltam talán működhet !
Kérem ,ha valakinek van tapasztalata vagy már próbálta, akkor csak szóljon !
Köszönöm !
Szia!
Elnézést, de pontosan hova szeretnéd rakni? Az SSD nek nincs szüksége másra mint Sata 2, Sata 3 csatira és némi villanyra. Szerzet egy 2,5 os szerelőkeretet és màr mehet is 3,5 ös helyre, a többi mellé...Laptopnal régi Hdd ki, SSD be.
Petya
Oh, sajnálom kicsit hiányosan írtam le,elnézést.
Van egy laptopom és észrevettem ,hogy a wifi kártya ugyan olyan foglalat helyében van ,mint amilyen msata ssd-t szeretnék vásárolni.
A foglalatok szinte teljesen ugyanazok !
Nos ez itt egy msata ssd fotója [link]
és ez egy wifi kártyának : [link]
Nem vagyok valami pénzes alak így amit megveszek az nálam is marad függetlenül mindentől !
Köszi :D
Valóban hasonlít :) Most már megvilágosodtam.
Bennem maradtak kételyek ezzel kapcsolatban ezt a leírást végigböngészve:
"Sok Ultrabook alkalmaz ilyen formátumú SSD-t, mely a minél vékonyabb kialakítás megtartásához remekül kapóra jön. Ezen túlmenően jó néhány notebook üres Mini PCI Express aljzata is mSATA-kompatibilis, bár a helyzet a szabvány elkészülte után sem lett teljesen egyértelmű. Mindez azt jelenti, hogy sajnálatos módon egyes notebookmodellek esetében elspórolják a SATA port elvezetését, valamint a szükséges kis chipet, ami értelemszerűen most is inkompatibilitást szül. Amennyiben mégis egy megfelelő portot rejtő notebook gazdái vagyunk, akkor viszonylag egyszerűen, a nagyobb tárkapacitású merevlemez megtartása mellett élvezhetjük az SSD által nyújtott sebességet."
Főleg emiatt vannak kétségeim...... Mindenféleképpen a gyártó fórumain kellene szétnézni infóért...
Elképzelhető, hogy megveszed, beszereled és semmi... :(
Petya
Petya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!