Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asus F5N-ben kotyog a töltő-cs...

Asus F5N-ben kotyog a töltő-csatlakozó?

Figyelt kérdés

az alaplapi tápbemenet-csatlakozóval van gondom, kör alakú csatlakozó középen egy "tűvel"

mindegy, aki ért hozzá tudja milyen a csatlakozó.

A kérdésem az lenne, hogyan hozható rendbe házilag, ha mozog benne, és emiatt hol érintkezik hol nem.

mit javasolnátok?

2014. ápr. 7. 14:39
 1/10 BM-Striker ***** válasza:
Valószínűleg drágább javíttatni,mint amit az egész gép ér.
2014. ápr. 7. 15:20
 2/10 anonim ***** válasza:

Az elsőnek valami laptopgyártó érdekeltsége van....:)

1 Szétszeded megnézed elvált-e az alaplaptól. Ha igen, visszaforrasztod, amennyire lehet rögzíted.

2 Ha maga a csatlakozó ment szét, akkor veszel egyet, beforrasztod.

3 Ha nem szoktad csak otthon használni, akkor akár bele is forraszthatod a kábel végét(levágod róla a dugót).

4 Vehetsz valami lengőalj-dugó párost. Az aljat beforrasztod egy rövid vezetékkel, a dugót rászereled a töltő vezetékére. Így némi esztétikai hátránnyal ugyan, de megmarad a hordozhatóság.

2014. ápr. 7. 16:18
 3/10 BM-Striker ***** válasza:

Nincsen, de ezeket tényleg drágán javítják.

Alaplap alkarészek forrasztáshoz legalább egy közepes forsztóállomás szükséges és szaktudás.

2014. ápr. 7. 17:00
 4/10 A kérdező kommentje:

# 2/

Az a baj, hogy maga a középső tű rész mozog benne.

2014. ápr. 7. 17:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Azért ez nem egy chip, két érintkező, meg 2-3 rögzítőfül legfeljebb. Én az Asusomban egy pillanatpákával kényelmesen/na jó ez túlzás.../ megcsináltam. Mivel gyakorlatilag asztali gépként üzemel és nincs mozgatva én simán beleforrasztottam a töltő vezetékét. Nem is a forrasztás volt a gond, hanem a hozzáférés. Ki kellett emelni az egész alaplapot, ez jóval macerásabb volt.
2014. ápr. 7. 17:53
 6/10 anonim ***** válasza:

4.

Akkor az 1. opció ugye ugrott, marad a többi lehetőség.

2014. ápr. 7. 17:54
 7/10 BM-Striker ***** válasza:

Mindenesetre normális forrasztási tudás nélkül ne kezdj neki, főleg ne pillanatpákával.

A legegyszerűbb, ha neten rendelsz egy cserelakatrészt és megkérsz valami megbízható számítógép szerelőt, hogy csinálja meg.

De alapvetően senki se szerte iylen régi notebook-okkal foglalkozni.

Ezért mondom, hogy add le így, ahogy van és vegyél másik használt gépet.

2014. ápr. 7. 20:22
 8/10 A kérdező kommentje:

nézegettem, de nem tudtam eldönteni hogy most a kábel lehet megtörve vagy valóban a laptop-csatlakozó közepén az érintkező tű.

Szerintetek van ennek kiderítésére megoldás ha nincs pót-töltőm?

Az a baj, ha a kábelt megfeszítem akkor megy, de nem tudom a kábel megtört és feszítés esetén érintkezik vagy a bemeneti dolog van ilyenkor olyan szögben hogy jó neki.

2014. ápr. 23. 15:24
 9/10 BM-Striker ***** válasza:
Jobb ha nem piszkálod.
2014. ápr. 23. 15:38
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de nem azt kérdeztem hogy piszkálhatom-e vagy sem, azt majd én eldöntöm.

Itt ötletet kértem hogyan deríthetném ki hogy megoldja-e ha veszek egy töltőt, vagy alaplapcsere.

2014. ápr. 23. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!