Asus F5N-ben kotyog a töltő-csatlakozó?
az alaplapi tápbemenet-csatlakozóval van gondom, kör alakú csatlakozó középen egy "tűvel"
mindegy, aki ért hozzá tudja milyen a csatlakozó.
A kérdésem az lenne, hogyan hozható rendbe házilag, ha mozog benne, és emiatt hol érintkezik hol nem.
mit javasolnátok?
Az elsőnek valami laptopgyártó érdekeltsége van....:)
1 Szétszeded megnézed elvált-e az alaplaptól. Ha igen, visszaforrasztod, amennyire lehet rögzíted.
2 Ha maga a csatlakozó ment szét, akkor veszel egyet, beforrasztod.
3 Ha nem szoktad csak otthon használni, akkor akár bele is forraszthatod a kábel végét(levágod róla a dugót).
4 Vehetsz valami lengőalj-dugó párost. Az aljat beforrasztod egy rövid vezetékkel, a dugót rászereled a töltő vezetékére. Így némi esztétikai hátránnyal ugyan, de megmarad a hordozhatóság.
Nincsen, de ezeket tényleg drágán javítják.
Alaplap alkarészek forrasztáshoz legalább egy közepes forsztóállomás szükséges és szaktudás.
# 2/
Az a baj, hogy maga a középső tű rész mozog benne.
4.
Akkor az 1. opció ugye ugrott, marad a többi lehetőség.
Mindenesetre normális forrasztási tudás nélkül ne kezdj neki, főleg ne pillanatpákával.
A legegyszerűbb, ha neten rendelsz egy cserelakatrészt és megkérsz valami megbízható számítógép szerelőt, hogy csinálja meg.
De alapvetően senki se szerte iylen régi notebook-okkal foglalkozni.
Ezért mondom, hogy add le így, ahogy van és vegyél másik használt gépet.
nézegettem, de nem tudtam eldönteni hogy most a kábel lehet megtörve vagy valóban a laptop-csatlakozó közepén az érintkező tű.
Szerintetek van ennek kiderítésére megoldás ha nincs pót-töltőm?
Az a baj, ha a kábelt megfeszítem akkor megy, de nem tudom a kábel megtört és feszítés esetén érintkezik vagy a bemeneti dolog van ilyenkor olyan szögben hogy jó neki.
Köszönöm, de nem azt kérdeztem hogy piszkálhatom-e vagy sem, azt majd én eldöntöm.
Itt ötletet kértem hogyan deríthetném ki hogy megoldja-e ha veszek egy töltőt, vagy alaplapcsere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!