Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi törtnénik, ha nem tud elég...

Mi törtnénik, ha nem tud elég teljesítményt leadni a tápegység?

Figyelt kérdés
Tehát, mondjuk 350W-s táp van a gépben, és egy újabb vga többet fogyasztana.

2014. ápr. 3. 09:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

A konfigom pedig egy athlon phenom x4 840, 4 giga ram, meg a 9600 gt.

Tesztek szerint a kiszemelt új kártya kb 30w-al enne többet mint a mostani.

2014. ápr. 4. 10:00
 12/19 csacsi2 ***** válasza:

Ne komplikáld túl a kérdésed!

Vegyél egy megbízható erős tápot!

Vagy kockáztass!

saját vélemény, ha már költök egy eszközre a gépben akkor megalapozom annak biztonságos működését, nehogy tönkremenjen, vagy egyszerüen kékhalálozzon a gép. Táp egy elektronikus eszköz alapja. Ha nem jó akkor az összes többi sem lesz az! Tápnál nem árt ráhagyással számolni, pl ott vannak az usb-s eszközök is...

Te döntésed, hogy az új eszközt rákötöd egy régi, kisteljesítményü tápra, vagy meghagyod tartaléknak és egy új megbízható táppal növeled a géped élettartamát!

2014. ápr. 4. 10:14
 13/19 anonim ***** válasza:

Most komolyan ezek fel vannak valahova írva vagy már fejből megy:"új, megbízható táp, mást ne vegyél stb."?

A kérdésre válaszolva a táp elég lesz, és hiába a CWT GPA belső(erről mikor kijött ment is a vita), nem gyilkos kategória(pontosabban egy esetről hallottam, de minél nem?).

"Tápnál nem árt ráhagyással számolni, pl ott vannak az usb-s eszközök is... "

Igaz is, mennyi a mostani USB3.0 szabvány által leadhatott max teljesítmény? 5 Watt és még csak nem is a 12V1-től veszi el...

2014. ápr. 5. 07:39
 14/19 csacsi2 ***** válasza:

"Most komolyan ezek fel vannak valahova írva vagy már fejből megy:"új, megbízható táp, mást ne vegyél stb."?"

Te még nem láttál szénné égett gépházat én igen!Magával vitte a monitort,billentyűzetet és egeret is... És igen van olyan táp ami nem megbízható!

Én arról írtam, hogy régi, használt gép új eszközhöz új táp...

Te honnan tudod mennyit futott már a táp ami a kérdező gépében van?

USB -t csak példának írtam, a Pl. a például rövidítése!

honnan tudod, hogy nincs-e a gépben pl. (például) tunerkártya vagy más pci -os eszköz? Egyáltalán a tényleges fogyasztását honnan állapítod meg?

Eleve ha bővít az ember akkor, mással is számolni kell pl jobban fog melegedni + venti kell, ami szintén + fogyasztás stb. (stb a "s a többi" rövidítése)...

Mivel odaírtam ,hogy saját vélemény ezért honnan veszed, hogy bármit is rá akarok erőltetni a kérdezőre?!

2014. ápr. 5. 08:26
 15/19 anonim ***** válasza:

Kezdésnek olyan fogyasztókat ne soroljunk már aminek semmi köze sincs a 12V1-es ághoz(és ha van is annyira elhanyagolható a teljesítménye, hogy semmit nem fog zavarni). Arról fog menni a VGA az, hogy a már alapból kihasználatlan 3,3 és 5V kap egy kis plusz melót kit érdekel?

"Te még nem láttál szénné égett gépházat én igen!Magával vitte a monitort,billentyűzetet és egeret is... És igen van olyan táp ami nem megbízható! "

Aranyos, hogy jobban tudod ÉN mit láttam :) Képzeld azt is tudom, hogy van olyan tápegység ami nem megbízható, de esetünkben hol van?

"Én arról írtam, hogy régi, használt gép új eszközhöz új táp... "

Erről írhatsz, de attól még baromság. Vagy most egyből dobjam ki a másik gépből a 6 éves delta tápot mert most kapott új VGA-t?

"Egyáltalán a tényleges fogyasztását honnan állapítod meg? "

Tippeltem :D De vegyük is sorban. CPU-ját leírta. Az minket VGA oldalról egy picit zavar csak, de még a jobbik eset mivel nem fogyaszt túl sokat, ergo osztott 12V-nál ami egy trafóró megy(mint esetünkben és sajnos még csak maximális áramkorlátra sincs tervezve ezért is van közös maxuk) nem lesz gondunk ha a 12V1 "bajszát megrángatnánk".

Mint az előbb írtam a többi ág fogyasztója elhanyagolható.

Akkor 12V1. Az adattáblából láthatod(táp oldala, tesztekből meg azt láthatod ez tud is annyit), hogy mennyit is bír plusz az előbbi okfejtést hozzá veszed. Ohm törvényét már fizika órán gondolom tanultad kiszámítani se lesz nehéz az összefüggéseket. A HD7850 max fogyijából nyugodtan vonjunk le mert annyit max stresszprogival eszik(tuning mint mindig más kérdés), de ha maxra is számoljuk hol nem lenne elég a táp? Egy mai átlagos HDD max 10 de inkább 5-6wattot eszik azt is felpörgéskor, egy venti még ennél is kevesebbet szóval eléggé meg kell pakolni ezekkel a gépet. Persze ez csak az én következtetésem, hogy egy ilyen gép nem lesz ezekből telenyomva.

2014. ápr. 5. 08:59
 16/19 anonim ***** válasza:
ja és előbbiekhez azt is hozzávettem, hogy a tápot 80% fölé ne is terhelje.
2014. ápr. 5. 08:59
 17/19 csacsi2 ***** válasza:

látom még mindig nem érted miről beszélek. nem lehet tudni a régi táp mennyit futott, milyen állapotban van...

Én a kérdésből indultam ki nem a mások válaszából (Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!)!

"Mi törtnénik, ha nem tud elég teljesítményt leadni a tápegység?"

minden esetre az ilyen elméleti válaszok, nem mindig célravezetőek!

Válaszadáskor figyelembe kell venni a kérdezőt is. Sokan mondják, hogy igen bírja, menni fog, húzd csak ameddig húzhatod...

Én magamból indulok ki mit tennék, ha az Én gépem lenne.

Ellenkező esetben (válaszok többsége).:

"csináld csak, úgy sem az enyém ha tönkremegy, vagy mit érdekel az hogy másnak meddig bírja, meg hogy ha már költ rá akkor rendesen csinálja?!"

Ezzel nem azt mondom hogy tönkre fog menni, csak azt hogy megéri ha új Videokártyát,processzort stb, tesz bele akkor az áramellátását is megújítani! Az hogy lesz egy tartalék táp az csak jó. Mindez a kérdező anyagi helyzetén (amihez semmi közöm) és elképzelésén múlik!

Tipikus eset ha fékbetétet cserélsz, de hagyod kopotan, vállasan a tárcsát...

Ezzel zárom is minden saját véleményt elmondtam amit el akartam off.

2014. ápr. 5. 10:04
 18/19 A kérdező kommentje:

Kaptam kölcsön egy fogyasztásmérőt, amivel meg tudtam nézni, hogy a táp kintről mennyi powert vesz fel. Alapból, böngészés, meg ilyen sima tevékenységek alatt 120-170W között mozgott, játék alatt (skyrim) 220-250W körül mozgott. Adtam neki két teszt progit is, futott egy furmark és egy prime95 egyszerre a teljes leterhelésért, így azért elment 300 fölé is, volt egy kiugró 370W is.

Ez alapján szerintem is el kéne bírnia az új karit, persze előbb utóbb ha lesz rá pénz beruházok majd egy erősebb tápra is, mert tervben vannak további fejlesztések is.

Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak!

2014. ápr. 8. 12:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Azzal, hogy hálózat felől megmérted a fogyasztást(amiből még a hatásfok lejön) még a táp egyes ágainak bírásáról objektív képet nem kapsz, de mint ár írtam elég lesz.
2014. ápr. 8. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!