Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért indul újra a gépem, mi...

Miért indul újra a gépem, mi a baja?

Figyelt kérdés

Sziasztok, már jó ideje fenn áll néhány probléma a gépemnél. Kezdetben azt csinálta, hogy kikapcsolt állapotból vagy alvó állapotból amikor be akartam indítani nem mindig indult el a videókártya, 1-2 újraindítás után, aztán elindult (hallottam amint felörög a hűtés) és utána bejött minden szépen, viszont ezek után is szerintem kicsit abnormálisan lassúcska a gép, ahhoz képest hogy nem túl öreg.(bár a lassúság más miatt is lehet) A másik probléma,hogy régebben ritkábban viszont mostanában gyakrabban csinálja azt, hogy random újraindul a gép, aztán újra bejön, és kiírja hogy váratlanul leállt a windows..

Sokáig azthittem ez az újraindulás csak játékoknál jön elő, de volt hogy csak a böngésző volt megnyitva, vagy semmi, és úgy is újraindult. Viszont előbb játszottam 1 órát a gépen, és semmi baja nem volt... tehát néha bajos néha nem..

Mivel a gép alkatrészei többször is voltak gariba ( videókártya, hdd) Ezért azokra nem gondolok ludasként, ( a hdd szektorhiba miatt garisan cserélve islett, a mostani fasza)

A processzor, szerintem nem lehet rossz mert, sztem nem ilyen tüneteket produkálna. A ram-ra, a táp-ra vagy az alaplapra gyanakszom. Legkevésbé talán a ram-ra mert nem kékhalálozik stb a gép, hanem amikor befagy mondjuk játék közben akkor befagy a kép és a hang beakad, néhány mp, és már indul is újra. És ram test-tel teszteltem is, nem volt baja. Egyszóval nálam az alaplap vagy a táp szerepel ganyús elemként, de nem igazán van lehetőségem csere tesztre. Arra is gondoltam,hogy egyszerűen veszek, egy erősebb, 500 w-s chieftech tápot és egy asus m5a97-t , amit úgyis jobban ajánlanak fx alá mint a jelnlegit. A régieket meg megptóbálom eladni. Így a későbbiekben, ha fejlesztenék akkor jobb lenne...

hőmérséklet porblémáva ne gyertek, van egy cooles master hype 212 8sszem ez a neve) procihűtő, egy coolink rendszerhűtő, egy a házba épített ventilátor és a vga-nak is dual x hűtése van. És a hőfokok is rendben vannak.

windows7 ultimate 64 bit

asrock 960 gm u3s3 fx

amd fx 6100

4 gb 1333mhz kingmax

fsp hexa 400w

hd 7850 2 gb sapphire

1 tb hdd (toshiba) 7200rmp

cooler master elite kngiht k350 ház

Ezek után, szerintetek mit csináljak, jó lenne már ha rendesen megbízhatóan működne a vas. Nagyon köszönöm előre is.

2014. ápr. 2. 16:55
 1/2 csacsi2 ***** válasza:

Random hibára nem lehet jó választ adni ezért valószinű nem lesz kielégítő számodra a válaszom, de megpróbálom!

Amit leírtál: Minden jó, de mégsem...

Most erre mit írjak?! valamin átsilkottál, vagy csak megelégszel annyival, hogy biztos jó.

-Végezz terhelés tesztet. Aida 64 stabilitásteszttel a hőmérséklet és feszültség értékeket is vizsgáld. Ha teszt közben jelentkezik a hiba vagy leáll a teszt akkor valamelyik eszköz hibás ez kiderül a statisztikából!

-hibás bios -beállítások miatt lehet, állítsd alapra (bios reset)

-Semmi nem jó akkor telepítsd újra az oprendszert, de mindenféle képpen nézd meg az eseménynaplót a hibákról!

-esetleg ellenőrizd a merevlemezt Hard Disk Sentinellel. Attól hogy valami új nem jelenti azt hogy jó is, különben nem lenne értelme a garanciának!

2014. ápr. 2. 17:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Szia, köszi. Akkor első lépésként szerinted megfelelő lenne aida64-en egy stabilitástesztet nézni ? Úgy hogy mindent terheljen egyszerre? (mert nekem a GPU és a Local Disk elől ki volt alapbból véve a pipa..
2014. ápr. 3. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!