Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért csak 2,75GB-ot használ...

Miért csak 2,75GB-ot használ a laptopom mikor 2x2GB ram van benne?

Figyelt kérdés
Az egyik memória gyári 667MHz, a másik 800MHz. A rendszerem 64bites win7. Telepítéskor még csak 2GB memóra volt a gépben, utána ment bele +2GB de a rendszer azt írja hogy 4,00GB (2,75GB használható). Az integrált VGA levesz 256MB-ot de 1 GB akkor is hiányzik.
2014. ápr. 1. 16:32
 1/10 BM-Striker ***** válasza:

1 gb-ot maga a rendszer használ.

A 2,75 gb a programok számára használható memória.

2014. ápr. 1. 16:36
 2/10 anonim ***** válasza:
Mert alapból lefpglal a rendszer 1Gbt.
2014. ápr. 1. 16:37
 3/10 A kérdező kommentje:
Ja akkor ezek szerint nincs gond vele, már megijedtem hogy vihetem vissza a memóriát. Köszi.
2014. ápr. 1. 16:39
 4/10 anonim ***** válasza:

Srácok, nem mondom, hogy nincs igazatok (ezzel a témával én is hadilábon állok) de ezt akkor továbbra sem értem:

[link]

Nekem nem vesz le belőle annyit!

másodlagos videókártya: GTM 630M 1GB

Most akkor hogy is van ez?

Nem szeretnék hülyeséget magyarázni, de szerintem az továbbra sem normális. Asztali gépben 4-volt használható a 6ból (bővítés előtt) és akkor nekem is azt mondták, hogy ááá ez így normális, főleg, hogy hd5870-es kártya van benne.

Nem hagyott nyugodni a dolog kicseréltettem, azóta 6GB használható. Sőt azóta bővítve is lett és a teljes használható...

2014. ápr. 1. 16:54
 5/10 anonim ***** válasza:
#4 Azért, mert a kérdezőnek integrált videokártyája van, az pedig a rendszermemóriából veszi el azt, ami neki kell. Neked meg az külön van. Legalábbis szerintem itt erről van szó.
2014. ápr. 1. 16:58
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem mai a laptop (4 éves). Gyárilag 2GB memóriája volt, nem írt ki semmit hogy mennyi használható csak annyit hogy 2GB. Ha jól tudom az asztali gép esetében csak akkor nyúl a vga a memóriába ha a sajátja kevés neki egy alkalmazás futtatásánál (javítsatok ki ha tévedek).
2014. ápr. 1. 17:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Integrált IS van! Azért raktam fel úgy a képet, hogy lássátok a procit is. :)
2014. ápr. 1. 17:17
 8/10 anonim ***** válasza:

#6 az asztalival kapcsolatban igazad lehet.

de a laptopnál a "rendszer" nálam mért nem eszi meg akkor az 1 gigát?

2014. ápr. 1. 17:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Azt furcsálom hogy az Aida is csak 2816MB-ot lát. Lehet hogy a 800MHz zavar be a második memóriánál?
2014. ápr. 1. 17:37
 10/10 anonim ***** válasza:
szerintem nem szereti a különböző frekvenciát :)
2014. ápr. 1. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!