Win 7 32 bites változtot használok.2 gb ram volt a gépemben, vettem még 2 őt, de csak 3 at tud kezelni. Most mi a pi**át csináljak?
Nem dühöngeni, hanem gondolkodni kell...
32 bites win7
2^32 = 4294967296 byte
4294967296 / (1024 x 1024) = 4096 MB = 4GB ramot tud kezelni. ELVILEG. Amiből lejön a videó ramod (1GB). Tehát felsőfokú matematikai műveletek segítségével ki tudjuk számítani, hogy 4-1=3 azaz HÁROM GB. Mi a teendő? Mondjuk lecserélni 64bites win7-re és a probléma megoldódik. Erre a hatalmas titokra egyébként majd' 2mp google kereséssel rá lehet jönni. De dühöngeni egyszerűbb.. :)
Így van ahogy előttem írják. "Gamer" számítógépen már nincs helye 32-bites rendszernek. Max csak gyengébb irodai, netezős gépeken tudom még elképzelni.
Amúgy még a 64-bites rendszereknek is van memóriakorlatja, ebből a táblázatból tájékozódhatsz:
Tehát ha mondjuk akarsz egy brutál Gamer gépet 16 GB RAM -al meg 4 GB -os videokártyával, akkor ahhoz már nem elég 64-bites Windows 7 Home Premium -ot vásárolnod. Mert szintén nem lesz kihasználva a géped.
Amúgy jelenleg ne talán tán, ha a Windows 7 32-bites legális változatával rendelkezel, akkor ugyan azzal a kulccsal fel tudod telepíteni és be tudod aktiválni ugyan azon rendszer 64-bites kiadását is. Ezt a tényt a Microsoft nem reklámozza, de én már csináltam párszor ilyen sikeresen.
32-bitre van mindenfele "pae varazslat" de nekem egyszer sem jott ossze.
Sokkal ertelmesebb 64bitre valtani.
Nem igazán, pl. a Call of Duty Ghosts is már minimum 6 GB-ot követel és 64-bites Windows -t:
Én úgy fogalmaznák, hogy a mai játékok túlnyomó többségének elég. De ez egyre inkább nem lesz így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!