Melyik lehet a legvalószínűbb hibaok?
A probléma a következő: A processzorventillátor a gép bekapcsolásakor felpörög majd leáll, amíg a windows asztal fel nem jön ( a windows töltési fázisának vége) nem is indul el és emiatt a BIOS visít mint a malac amit ölnek. Közbe-közbe megmoccan akkor megszakad a sípolás. Az én ötleteim:
Szar a táp: nem kap áramot
Szar az alaplap: szintén áramellátási, irányítási gondok.
Szar a BIOS: Ez relatíve esélyesnek tűnik.
Szar a venti: most legutóbb megpróbáltam bekapcsolni úgy hogy kézzel hajtottam míg be nem töltött, így nem is sípolt, így már tuti hogy itt a gond és nem máshol (ram-vinyó-videókari) de amikor betöltött a windows, mint az ökörállat felpörgött a venti (nem vagyok 100%ig biztos benne hogy a prociventi volt mondjuk, lehetett a táp vagy a házhűtés is de annak nincs sok értelme) , mintha be akarná hozni a lemaradást.
A problémám ott kezdődik hogy a bios kivételével nincs olyan aminek lenen értelme arra tekintettel hogy a windows betöltésekor meggyógyul.
Én a ventire tippelnék.
Az alaplapon be van állítva egy riasztási küszöb, hogy jelezzen, ha a venti megáll. Ezt ki lehet kapcsolni, vagy lejjebb lehet vinni a riasztási határt.
(Én egy Arctic F9 PWM házhűtőt raktam az egyik hűtőre. az 600-1800 1/min fordulattartományban működik. Folyamatosan belefutottam, hogy indításkor, hideg procinál el sem indult, emiatt 600 alá kellet vinnem a riasztási küszöböt.)
Kérj kölcsön egy PWM-es ventilátort és próbáld ki azzal.
Hát nekem anno volt egy 54W TDP-s Athlon 64 procim, aminél előfordult, hogy leállt a ventilátor vagy a bekapcsolás után néhány percig el sem indult, mert a CPU hűvös volt (54W kevésnek számít, energiatakarékos módban meg pláne nem evett sokat az egység). Ha jól emlékszem az alaplap BIOS-ában volt olyan beállítás, hogy riasszon ha leáll (vagy valamilyen fordulatszám alá esik) a ventilátor és ezt nekem is ki kellett kapcsolnom hasonló okból (csak a CPU hőmérsékletre vonatkozó riasztást hagytam bekapcsolva 65C környékén).
Talán nálad is hasonló a helyzet...:)
"BIOS visít mint a malac"
Ez árúlja el a hibát:
Folyamatos sípolás : memória vagy videókártya probléma
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__5..
#3 Már feltéve, hogy post Beep kódjairól van szó.
Viszont ha a kérdező kézzel elindította a ventit, akkor nem jött a sípolás.
Mi az alaplap típusa?
Talán a PC Health Status menüben vannak beállítások erre vonatkozóan, de ha elárulod a típust, akkor egy pdf formátumú kézikönyvből ki tudjuk nézni, hogy milyen BIOS van a lapon és hol található ez a beállítás azon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!