Valaki segiteni? (BIOS)
alaplap: ASUS p5ld2 FM
Bios: lehet hogy régi:/ v02.59 (1985-2005) ezt irjak ki
Valami nem kóser...
ASUS -nak van P5LD2 -es alaplapja, de az LGA775 -ös, arra nem valószínű hogy Win8 -al lenne (elég régi).
Viszont ha ez igaz, akkor vagy RAM hiba, és Win8 -se megy rendesen.
Vagy buherált telepítő, és ahogy korábban írták, memória tartományon kívülre címezne.
Ram hiba semmiképp sincs nem rég vettük 1 GB DDR2 es. a ram biztos hogy jó . viszont.. a telepitő torrentes.. ugy raktuk fel szóval nem vettük.. biost frissiteni nem lehetne?
ilyen az enyém is : http://www.youtube.com/watch?v=_5lSC0rDAMc
szinte alig van benne pár funkció:/
Szerintem a win 8 miatt nem engedi az xp -t telepíteni, mert ahoz írnia kellene a boot.ini fájlt.
amennyiben sikerülne az xp telepítése, a win 8 használhatatlanná válna. Fordítva már menne xp->win7->win8 sorrendben.
XP nem ismeri fel a nála újabb rendszereket ezért bootoláskor a win 8 nem engedi felülírni.
Csak úgy menne, ha tönkretennéd a win8 indítófájljait, majd az xp telepítése után win8 telepítőjével helyreállítanád, utána már használható lenne, de ezt még én sem ajánlom nyugodt szívvel, tehát felejtsd el, ha nem akarod újratenni a win8-at!
mindezek mellett lehet memória, telepítőlemez és egyéb hiba, ami miatt a processzor nem fogadja el az utasítást.
lehet bios reset majd a helyes boot-sorrend a biosban (1stDVD,2stHDD) is megteszi...
Egy próbát megérne a Win8 fájlvédelem kikapcsolása (Windows File Protection - WFP)ezt w8-on nem tudom hogy lehetne, xp,win7 rendszeren registry módosítással.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
SFCDisable értéke:1
Érdekelne mások véleménye is ne tartsátok magatokban :)Szerintem a helyes telepítési sorrend lesz a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!