Hogy rakjam be a memóriakártyát a gépbe?
Valamilyen MSI alaplapom van és van 4 hely a memória kártyáknak , az 1. narancssárga a 2. citromsárga 3. narancss. 4. citroms. , van valami lyelentösége ezeknek a színeknek???
Most van egy 512Mb , egy 1Gb-s és egy 2Gb-s memóriám , mindegy milyen sorrendbe teszem be őket?
lyelentősége :DDDD
elnézést, de ezen könnyesre röhögtem magam :D
Én szakemberektől úgy hallottam, hogy ha több db memóriát teszel a gépbe, akkor azoknak egyformáknak kell lenniük!...
Vagyis lehet 2 db 1 GB-os, vagy lehet 2 db 2 GB-os, de lehetőleg ne legyen 1 db ilyen és 1 db másféle...
duál párban kell egyformának lenniük.
pl. 2x1GB az egyik duál pár és 2x0,512GB a másik duál pár = 3 GB. de csak így lesz gyorsabb, ösze-vissza csak lomhább lesz!
ami a Duál mód lényege, hogy gyárilag összválogatott (1 bliszteren vagy dobozban párba csomagolt) azonos értékű RAM legyen. (Nem csak a tároló kapacitásának kell azonosnak lennie, hanem a többi paraméternek (CL-RCD-RP-RAS/RC-RFC-RRD értékeknek is!)
a 2 narancssárga egyik duál pár,
a 2 citromsárga a másik duál pár
a legjobb mit tehetsz hogy az 1. be berakod a 2gb-ost a 2. slotba az 1 Gb -ost . ennyi az 512-est felejtsd el
sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!