Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a jobb az AMD-től a...

Melyik a jobb az AMD-től a Mantle vagy a még ki sem jövő Directx 12?

Figyelt kérdés
2014. márc. 23. 11:30
 1/8 anonim ***** válasza:

Jobb nem lehet olyasmi, ami még ki sem jött.

Jelenleg a Mantle nem terjedt el és még igencsak kiforratlan. Három játék, ha támogatja, és olyan észvesztő gyorsulást azokban sem produkál.

Ennek ellenére az elgondolás, hogy egy hardverközelibb API-val helyettesítsék a DirectX-et, jó. Így hatékonyabban ki lehet(ne) használni a hardverek erejét és simán ki lehetne hozni +30-50%-ot ugyanabból a kártyából.

Viszont, hogy mennyire fog elterjedni, az más kérdés. A Mantle csak GCN architekturás AMD kártyákon megy, a DirectX meg mindenen. Eleve lépéshátrányból indul. Szerintem olyan egzotikum lesz belőle, mint ami a PhysX lett.

2014. márc. 23. 11:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Directx 12 természetesen.Nekem már van.
2014. márc. 23. 11:42
 3/8 SoulEater7797 ***** válasza:
0%
Egyáltalán nem megy minden kártyán a DX12, elvileg csak Fermi, Kepler, és Maxwell osztályúak támogatják alapból már.
2014. márc. 23. 11:50
 4/8 anonim ***** válasza:

"Egyáltalán nem megy minden kártyán a DX12, elvileg csak Fermi, Kepler, és Maxwell osztályúak támogatják alapból már."

Ezt a marhaságot hol olvastad?

2014. márc. 23. 14:02
 5/8 SoulEater7797 ***** válasza:

Ez nem marhaság.

Olvass utána, utána marházz le másokat.

Megnézem, hogy egy 8600GT hol fogja neked adni a DX12-t.

2014. márc. 23. 14:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem téged marháztalak le, de ha nagyon akarod...

Nyilván nem úgy értettem, hogy 5+ éves kártyákat rángatunk elő, de egyáltalán nem igaz, hogy csak nV-n menne(mert te azt írtad, hogy az nV 3 legfrissebb architektúrája támogatja csak). Ez több okból is hibás. Egyrészről AMD/Intelen is menni fog, sőt jobban is mivel D3D_FEATURE_LEVEL_11_0 szinten emgy majd az előbbi 3 nV architektúrán míg GCN és Gen 7.5 D3D_FEATURE_LEVEL_11_1 lesz képes. De ajánlom olvass utána : )

2014. márc. 23. 14:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Jó persze ez közel se pontos hiszen még éppen csak be lett jelentve a DX12, de ha sarkítani akarnék az általad említett "kicsit" öregebb Geforcen is megy csak épp pár szinttel lejjebb.
2014. márc. 23. 14:18
 8/8 SoulEater7797 ***** válasza:

Igazad van, elismerem.

Elírtam, tényleg csak nV kártyatípust írtam.

2014. márc. 23. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!