Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem jó a vezetékes net?...

Miért nem jó a vezetékes net? (többi lent)

Figyelt kérdés
Van egy dell latitude d610-es laptopom. Win7 32bit van rajta. Az eszközkezelő szerint minden rendben működik, de a vezetékes net valamiért mégsem jó. A wifi az megy. Kábelmodemem van, router nincs, tehát semmit nem kell állítani. Az asztali gépen működik a net, de a laptopon nem. Már próbáltam mindent kikapcsolni (tűzfal, energiatakarékosság, vírusirtó), újratelepíteni a drivert, de mégsem akar működni. A modem nem érzékeli a laptopot és a laptop sem a netkábelt. Mi lehet a gond?

2014. márc. 12. 12:50
 1/5 Tengor ***** válasza:
A kábelmodemes megoldásoknál általában szokott lenni MAC cím szűrős azonosítás. Lehet, hogy nálad is van? Próbáld meg azt a MAC címet beállítani a laptop ethernet vezérlőjének, ami az asztali gép vezérlőjének is a címe!
2014. márc. 12. 13:02
 2/5 Lajos54 ***** válasza:

Hasonló esetben nálam az segített, ha kábelmodemet kikapcsoltam, úgy csatlakoztattam a laptopot. A modem visszakapcsolása után ki kellett várni azt az egy-két percet, míg talpraállt, utána volt net a laptopon.

Ha csak simán átdugtam a kábelt, akkor nem működött.

Biztosan van korrektebb megoldás is, de mivel csak párszor volt rá szükségem, ez volt a legegyszerűbb...

2014. márc. 12. 13:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Be van fizetve a csekk?
2014. márc. 12. 13:45
 4/5 Lajos54 ***** válasza:

Hehe.. :)

Tényleg lehet, hogy a csekknek csak az asztali gépre vonatkozó része lett befizetve (merthogy azon jó a net :)

2014. márc. 12. 14:06
 5/5 A kérdező kommentje:

:) Csak az asztali gép internetét fizetjük, a laptopét nem, akkor ez a baj? :D :D

Viccet félretéve még mindig nem jó. Most raktam rá egy xp-t (nem csak emiatt) és akkor egy 1-2 percig volt net, aztán csak úgy eltűnt, pedig semmit nem csináltam. Lehet hogy a hálókártya rossz?

2014. márc. 12. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!