Vezeték nélküli hálózat kialakitása. Milyen eszközöket vegyek?
Egy nagy családi házban vezeték nélküli internet kapcsolatot szeretnék kialakitani a lehető legjobb jelerősséggel.
Jelenleg van egy:
Router:TP-Link TL-WR1043ND
Hálózati kártya:
TP-LINK TL-WN851ND
Milyen eszközöket vegyek ahhoz,hogy a ház legtávolabbi sarkában is jó legyen a jel?
Mit ajánlotok?
Router?
Hálózati kártya?
Én inkább wifi jeltovábbítót telepítenék:
Nekem is ilyen routerem van.
Gyári alapfelszereltségben 3dBi-s antennája van a 1043-asnak. A router a negyedik emeleten van, az utcán még használható volt a jel (most 3 darab 8 dBi-s antenna van rajta, a vaterán szerezte a sógorom rendkívűl olcsón, ezekkel még nem néztem hogy muzsikál odalent).
Elvileg egyébként az adóteljesítmény 251mW mellett 24dBm.
Több lehetőséged van, mondjuk két nagyobb nyereségű antennát teszel a wifi kártyádra, a meglévő 2dBi-s helyett: 5dBi: [link] ; 8dBi: [link] , hátha segít. Vagy kipróbálsz egy ilyet: [link] , high power wireless biszbasz az erősebb vételért, a TP-Link dumája szerint. Vagy: [link] , bár itt a 3 antenna meg az SST inkább a stabilabb vételt szolgálja, mint a nagyobb hatótávot.
Ja meg persze a ha akkora a kéró, hogy csak kocsival tudsz kimenni a nappaliból a klotyóba, és féltávnál komp visz át az úszómedencén, akkor használhatsz esetleg range extendereket is, vagy kliens routert, vagy irányított antennát 9-30dBi között.
Ezek a megoldások már többe vannak, mint pár cserélhető beltéri körsugárzó antenna.
Kedvet kaptam egy biquad építéséhez a hozzászólások alapján, 15 perc alatt dobtam össze, csak annyi volt a célom vele, hogy megnézzem, egyáltalán ad-e jelet. Így, ahogy a képen van, ugyaolyan jel van fele, mint az 50cm-es yagimmal.
Ha szebben megcsinálom, talán még erősebb lenne, hétvégén csinálok egy négy elemből állót, pontosan, szépen.
Viszont szerintem ez csak olyanoknak megoldás, akiknek van otthon felmaradva alkatrész, mert ha meg kell venni a nyákot, kábelt és csatlakozót, szerintem többe kerül, mint egy gyári, mondjuk yagi. Bár a barkácsolás öröme talán megéri a különbözetet :)
Az ismerősöm biquadjának a tükre egy Cd-lemez :)
Kici, óccó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!