Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért vesznek el az adatok a...

Miért vesznek el az adatok a 6-7 éves írott cd-kről? És miért válnak használhatatlanná 3-4 éves írott dvd lemezek?

Figyelt kérdés

Különböző márkájú írott cd és dvd lemezeim mennek tönkre átlagosan 5 év után 10 ból 8 használhatatlanná válik, pedig elzárva leporellóban vannak tárolva és egy karc sincs rajtuk! Nem egy ugyanazon íróval lettek írva hanem többfélével...

MIÉRT MENNEK TÖNKRE AMIKOR HASZNÁLVA SEM VOLTAK????????

2009. dec. 12. 20:03
 1/10 A kérdező kommentje:

Bizonyos részek olvashatatlanná vállnak, CRC hibás lesz a terület, vissza lehet ezeket hozni még valahogy?

Mi értelme így az optikai adattárolásnak??

2009. dec. 12. 20:06
 2/10 anonim ***** válasza:

használj, kimondottan archiválásra gyártott diszk-eket

pl Vebatim Archive CD-t és DVD-t

[link]

2009. dec. 12. 20:22
 3/10 anonim ***** válasza:

vagy próbáld menteni ami még menthető, a következő programmal

Recovery Toolbox for CD Free v1.0.4 Hun

[link]

2009. dec. 12. 20:26
 4/10 anonim ***** válasza:

[link]

az oldal alján, alulról a 3.

"A DVD lemez javítása"

2009. dec. 12. 20:40
 5/10 anonim ***** válasza:

a "leporellóban vannak tárolva" nem igazán jó megoldás!

...mért nem az eredeti, gyári TOK-ban? amelyben a lemez írott fele mechanikusan NEM érintkezik, a tároló falával!

2009. dec. 12. 20:44
 6/10 A kérdező kommentje:

Tokos is van és fiókos tárolású is.

Nem változtat a dolgon azok is ugyanúgy meghalnak...

Viszont úgy vettem észre hogy a lassabb sebességgel írottak kevesebb ideig bírják mint a gyorsabban írottak..

2009. dec. 12. 20:48
 7/10 anonim ***** válasza:
nekem ugyan ez a hiba volt de megpróbáltam más dvd olvasóval ami zsir ujj és azzal ment:) próbáld meg hátha.
2009. dec. 12. 21:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Én meg az iso bustert használom a szar cd/dvdre amiket régen irtam azokat egyiket sem olvassa be.
2009. dec. 13. 10:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Gondolom nem valami minőségi lemezről van szó (TDK, Verbatim), hanem az "óccsó" kategória (Arita, stb).
2009. dec. 13. 12:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Van benne Traxdata, Arita, Nyomtatható noname, Fuji, Primedisc, Tdk D-view, Kék Tdk, Sony...
2009. dec. 14. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!